Pocetna Ekonomija Turska kompanija u Slobodnoj zoni Priboja

Turska kompanija u Slobodnoj zoni Priboja

783
0
Podelite

Turska kompanija Flex academy  zakupila je nedavno 20.000 kvadrata prostora Slobodne zone Priboj, prenosi portal  PPmedia, a objavio je portal Ekapija.

– Obaveze koje je preuzeo turski investitor zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposle 200 radnika, a u narednoj godini još dodatnih 150 – kazao je pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni ekonomski razvoj Jasmin Hodžić.

– Naša firma se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom svih vrsta cevi i ima tržište u Americi i celoj Evropi. Planiramo da većinu naše izvozne proizvodnje instaliramo ovde u Srbiji u sledeće tri godine. Dopremili smo deo mašina i za mesec dana počinjemo proizvodnju – kazao je direktor turske firme Flex academy Sulejman Karakus.

On navodi da do leta očekuju i drugi kontigent mašina, pa će uposliti oko 200 radnika ove godine, a do kraja sledeće ukupno oko 350 radnika.

Flex academy  bavi se proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga.

Istovremeno, Opštinsko veće Priboja navodi da su potpisivanjem ovog ugovora ispunjeni ciljevi popunjavanja kompletnog postojećeg zatvorenog prostora pogona u Slobodnoj zoni.

Na sednici je usvojen i plan investicija za ovu godinu u infrastrukturnom opremanju grinfild prostora zone u ukupnoj površini od pet hektara.

U ovoj godini očekuje se i pokretanje proizvodnje u FAP-ovom pogonu Preseraj, koji se nalazi u okviru prostora Slobodne zone.

Ostavite odgovor