Pocetna Politika Mihajlović: Gradnja magistralnog cevovoda

Mihajlović: Gradnja magistralnog cevovoda

800
0
Podelite

Ministarka građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u Sevojnu da će u drugoj polovini godine biti raspisan javni poziv za gradnju magistralnog čeličnog cevovoda u dužini od 2,2 kilometra koji će biti finansiran iz odobrenog zajma Evropske investicione banke koja za projekte u Srbiji iznose 50 miliona evra. Ona je istakla važnost cevovoda za pouzdano snabdevanje vodom građana Sevojna i naglasila da je Opština uradila projektno-tehničku dokumentaciju što je bio prvi korak ka realizaciji ovog projekta čija je vrednost oko 100 miliona dinara. Mihajlović je posle razgovora sa predstavnicima opštinske vlasti izjavila da je  postignuta saglasnost o potrebama u putnoj infrastrukturi Sevojna i gradnju saobraćajnica u dužini od 5 kilometra uključujući i gradnju pasarele na magistrali u Sevojnu zbog bezbednosti dece.

ministarka mihajlovic 2

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  izrazio je zahvalnost Vladi Srbije za podršku projektima i posebno istakao gradnju pasarele u Sevojnu koja je bitna zbog bezbednosti i prelazaka dece iz naselja Rujevac na putu prema školi.

Tokom posete Gradskoj opštini Sevojno, ministarka je rekla da će se deo iz kredita Svetske banke od 400 miliona evra za obnovu 1100 kilometara saobraćajnica u Srbiji biti rehabilitovan put Ovčar Banja (Kratovska stena) Užice u dužini od 37 kilometara. „Putevi Srbije“ će napraviti analizu da li je na ulasku u Sevojno kod „Impol Sevala“ potreban kružni tok.

ministarka mihajlovic 1

– U ovoj godini 80 odsto ovog posla mora biti gotovo, odnosno ceo projekat do marta sledeće godine – navela je ministarka građevine.  Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je pojasnio da će se raditi ozbiljna rehabilitacija puta od Kratovske stene do Užica, postojeće širine i promeniće se cela konstrukcija, dva sloja asfalta i na pojedinim mestima menja se podloga. Vrednost radova je 862 miliona dinara.

– Radovi počinju uskoro, izvođač je preduzeće „Ratko Mitrović“, a nadzorni organ je CIP – rekao je Drobnjak.  Gradonačelnik Petković je podsetio na podršku Vlade Srbije rešavanju problema vodosnabdevanja Užica i gradnju Fabrike vode na Cerovića brdu za čiju  je drugu fazu 31. januara raspisan tender u vrednosti 280 miliona dinara, što će sa prvom fazom biti investicija od ukupno 6 miliona evra.

Ostavite odgovor