Pocetna Društvo Kredit od 150 miliona dinara

Kredit od 150 miliona dinara

704
0
Podelite

Gradska skupština Užica usvojila je danas odluku o kreditnom zaduženju grada od 150 miliona dinara. Prema rečima Miodraga Petkovića, člana Gradskog veća za budžet i finansije najveći deo sredstava 113 miliona dinara koristiće se za gradnju ulica i puteva, 5 miliona  za gradnju kišne kanalizacije u Ulici Miloša Obrenovića, 20 miliona za infrastrukturne radove aerodroma Ponikve i 12 miliona dinara za gradnju sportske sale u Sevojnu.  On je dodao da je kredit uzet zato što su planirane značajne investicije, putna infrastruktura (preko 300 miliona dinara) nastavak izgradnje  vodovoda, kišne i fekalne kanalizacije, aerodrom Ponikve i drugo.

-Ukupan iznos investicija koje planiramo u 2018. godini  iz gradskog budžeta je na nivou  oko 600 miliona dinara. Želimo da iskoristimo povoljnu situaciju na tržištu novca gde su kamaptne stope na niskom nivou i da kretini izvor koristimo kao jednu od mogućnosti za finansiranje ovih investicija. Situacija u gradskom budžetu je značajno bolja nego ranijih godina, grad je potpuno likvidan  i više nema dospelih , a neizmirenih obaveza – rekao je većnik Petković uz podatak da Grad Užice dnevnno na računu ima oko 200 miliona dinara.

U prepodnevnom delu sednice data je saglasnost na programe poslovanja ustanova kulture, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke, Narodnog pozorišta, Gradskog kulturnog centra , Gradske galerije i Regionalnog centra za profesionalno obrazovanje odraslih. Razmatran je i problem odlaganja otpada i izveštaj o stanju zagađenosti vazduha.

Ostavite odgovor