Pocetna Politika Ružić:i Sevojno dobija fizionomiju ozbiljne gradske opštine

Ružić:i Sevojno dobija fizionomiju ozbiljne gradske opštine

433
0
Podelite

Ministar lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da Gradska opština Sevojno sa osam-devet hiljada stanovnika polako dobija fizionomiju jedne ozbiljne gradske opštine, a samim tim i veći nivo nadležnosti.

Ministar je posle razgovora sa opštinskim rukovodstvom izjavio da specifičnost gradskih opština u Srbiji nalaže evolutivan pristup preuzimanja nadležnosti kako bi poslužile svrsi i krajnjim korisnicima, a to su građani, među kojima i građani Sevojna.

Ruyic Sevojno 2– Mislim da je Sevojno u odnosu na druge gradske opštine u zavidnijem položaju u Srbiji imajući u vidu da je na njenom području značajna kompanija za privredu ne samo Sevojna i Užica već i Srbije, a to je „Impol Seval“ sa kapacitetima koje znatno proširuju, investicijama, obrtom od 100 miliona evra godišnje i izvozom što znači puno u obezbeđivanju sredstava po raznim osnovama i za žitelje Sevojna i Užica – rekao je Ružić koji je danas posetio i ovu fabriku.

On je dodao da će Ministarstvo lokalna samouprave i državne uprave razmatrati inicijativu koju će podneti Gradska opština Sevojno u vezi sa rekonstrukcijom Stare škole koja bi trebalo da postane multifunkcionalan objekat, odnosno Zavičajni muzej i Dom kulture.

– Komisija u Mistarstvu će sagledati projektnu dokumetaciju i pomoći da ovaj objekat bude saniran i stavljen u funkciju – rekao je u Sevojnu ministar Ružić.

On je dodao da Vlada Srbije planira da uradi mnogo toga u Sevojnu, a jedan od projekata je i fiskultrna sala u školi koji će realizovati Minnistarstvo prosvete. U planje je i povećanje kapaciteta sevojničke predškolske ustanove i dodao da je ovaj projekta u funkciji pronatalne vladine politike koja promoviše povećanja nataliteta.

Ostavite odgovor