Pocetna Društvo Isplaćena jednokratna pomoć

Isplaćena jednokratna pomoć

809
1
Podelite

U „Prvom partizanu“ je prošle sedmice svim zaposlenima isplaćeno po deset hiljada dinara jednokratne pomoći. Kako kaže za „Vesti“, Zoran Stanić, predsednik Samostalnog sindikta metalaca Srbije ove kompanije, to je u skladu sa odlukom Nadzornog odbora „Prvog partizana“ proizašle iz dogovora sa rukovodstvom fabrike.

Naime, aktom Ministarstva odbrane, „Prvi partizan“ je obavešten da je posle sastanka ministra odbrane sa predstavnicima Samostalnog sindikata metalaca Srbije šest privrednih društava odbrambene industrije Srbije koji je održan u Ministarstvu odbrane sredinom januara ove godine, ministar odbrane dao nalog da nadzorni odbori u saradnji sa rukovodstvom privrednih društava sagledaju mogućnosti isplate jednokratne pomoći zaposlenima u svim privrednim društvima OIS. Pri tome su se morali poštovati određene parametre, a to je da visina neto iznosa bude do deset hiljada dinara, da sve bude u skladu sa poslovnim rezultatima društva u prethodnoj godini i finansijskim mogućnostima društva, da isplata ne ugrožava tekuću likvidnost preduzeća i da se u privrednim društvima ne deli tzv. „trinaesta plata“ kao dodatna naknada. Imajući sve to u vidu i na osnovu trenutne materijalno finansijske situacije, očekivanih prihoda i rashoda u narednom periodu, Narzorni odbor „Prvog partizana“ je doneo zaključak da se svim zaposlenima isplati isti iznos, po 10.000 dinara neto, što je i učinjeno.

-Sindikati šest privrednih društava odbrambene industrije su na sastanku sa ministrom odbrane tražili da se shodno poslovnim rezultatima u ovim preduzećima u prethodnoj godini, a svi su poslovali pozitivno i ostvarili dobit, zaposlenima u njima isplati nadoknada, jer su oni doprineli postizanju takvih poslovnih rezultata. Tražili smo da deo tog kolača koji su zaposleni zaradili pripadne i njima što je u skladu sa kolektivnim ugovorom, a treba imati i u vidu da u poslednje tri godine za naše zaposlene važi umanjenje deset posto zarada kao u javnim preduzećima iako radimo i zarađujemo na tržištu kao sva privredna društva, pojašnjava Stanić.

Po rečima Stanića, Ministarstvo odbrane nije ispoštovalo rok za zakazivanje sastanka na kojem bi se razgovaralo o Predlogu Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme. Kako ističe, ukoliko do tog sastanka ne dođe u skorije vreme, sindikati odbrambene industrije će se sastati da se dogovore o daljim aktivnostima.

1 komentar

  1. Nasgrađuješ ih što prave metke ,koji će možda doći i u ruke gangstera,a svaki metak odnese po jedan život,Bolje nagradi one što gaje cveće

Ostavite odgovor