Pocetna Ekonomija Nijedno pismo zainteresovanosti za „Budimku“

Nijedno pismo zainteresovanosti za „Budimku“

413
0
Podelite

U ovom trenutku nije moguće znati da li je iko i koliko ima zainteresovanih za kupovinu imovine požeške „Budimke“, kaže za „Infoeru“ stečajni sudija Privrednog suda Užice Miljko Mićović koji vodi stečajni predmet požeške „Budimke“.

– Mi nemamo nijednu ponudu, niti pismo zainteresovanosti za „Budimku“, ističe Mićović i smatra da su sve priče u vezi zainteresovanih kupaca paušalne i nepotvrđene i kaže da informacije o tome ne mogu da daju članovi Odbora poverilaca, jer nemaju ovlašćenja za to. Prave informacije o zainteresovanim kupcima mogu se znati samo sedam dana pre datuma za kada je zakazana licitacija, za koju se zna da će biti način prodaje imovine „Budimke“. Po rečima Mićovića, licitaciju, odnosno, javno nadmetanje, raspisuje Agencija za licenciranje stečajnih upravnika koja je stečajni upravnik „Budimke“.

– Sedam dana pre zakazane licitacije će se znati broj zainteresovanih kupaca, jer su oni u obavezi da otkupe prodajnu dokumentaciju i da uplate iznos na ime depozita. Ko ne uplati depozit sedam dana pre prodaje, taj neće moći ni da učestvuje na licitaciji, napominje Mićović.

Inače, stečaj u požeškoj „Budimci“ uveden je 5. februara 2016. godine, a nastavljen je bankrotstvom u novembru prošle godine. Naime, u tom periodu nisu prihvaćena dva plana reorganizacije, a kada su prošli svi rokovi za podnošenje plana reorganizacije, Privredni sud Užice je početkom novembra doneo rešenje da se stečaj dalje sprovodi bankrotstvom i unovčenjem imovine.

Za sada je poznato da će imovina „Budimke“ biti prodata na licitaciji, ali nije poznato da li će biti prodavana kao pravno lice ili u delovima. O tome će u narednom periodu odlučiti stečajni upravnik, odnosno, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Za sada još nije urađena zvanična procena imovine, jer ovaj posao zahteva više vremena s obzirom da ima imovine koju je „Budimka“ koristila, a predmet je restitucije.

– Znam da su intenzivirani napori da se od katastra dobiju informacije, jer se žuri svima, a i država je pokazala određeno interesovanje da se oživi proizvodnja u ovoj fabrici, bilo kako, kroz prodaju ili eventualno, zakup, kaže sudija Mićović.

Ostavite odgovor