Pocetna Društvo Za Budimku zainteresovani i Arapi

Za Budimku zainteresovani i Arapi

343
0
Podelite

Multinacionalna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 23. je u nizu koja je pokazala interesovanje za kupovinu požeške “Budimke”, piše “Blic”.

Informacija kojom raspolažu u Požegi je da su Arapi studiozno sagledali potencijale „Budimke“ i da će njihovo učešće na tenderu znatno podići prodajnu cenu, što je bitno da bi se posle nedavnog proglašenja bankrotstva namirilo što više poverilaca.

Pritom, „Budimka“ raspolaže pogonom za preradu mesa i farmama interesantim za Matijevićevu mesarsku industriju. Đorđe Stevanović, član veća poverilaca „Budimke“, kaže da vlada veliko interesovanje za kupovinu firme koja ne radi od decembra 2015.

Privredni sud u Užicu proglasio je bankrot “Budimke” u decembru, čime je preduzeće, koje se od pre više od dve godine svelo samo na imovinu i brend, rasterećeno 13 miliona evra duga i na tender izlazi čistog računa.

„Procena vrednosti preduzeća je završena, ali konkretnu sumu nemamo jer Republički geodetski zavod nikako da dostavi određene papire. Čim stignu, biće raspisana prodaja. Očekujemo da će imovina biti procenjena na između sedam i osam miliona evra, a da će prodajna cena od koje bi moglo da se namiri oko 25 odsto duga biti između tri i četiri miliona evra“, kaže Đorđe Stevanović.

Ostavite odgovor