Pocetna Sport Duško Petrov ekipno pištoljem vicešampion Evrope

Duško Petrov ekipno pištoljem vicešampion Evrope

864
0
Podelite

Srpski reprezentativci, Duško Petrov, član SD Aleksa Dejović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić, su se poslednjeg dana Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Đeru, okitili medaljama. Seniorska muška reprezentacija Srbije pištoljem postala je ekipni vicešampion Evrope.

Prvi put u istoriji EP medalje u ekipnom plasmanu su se delile u posebnom takmičenju, a ne na osnovu zbira rezultata u pojedinačnim kvaliikacijama. U novom formatu ekipnog nadmetanja svaki član tima gađa po 30 dijabola. Osam najboljih po ukupnom rezultatu prolazi u narednu fazu, koja se odvija po kup sistemu direktnih duela.

Muški tim Srbije je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto. Sva trojica (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) su gađali na visokom nivou, a najprecizniji je , sa ukupno trećim rezultatom (291 krug) bio Grgić. Naša reprezentacija se četvrtfinalu sastala sa Mađarskom i u dramatičnom duelu savladala domaćina sa 571:569 u krugovima. Uzbuđenja nije nedostajalo ni u polufinalu, u kome je srpski trio nadmašio Nemačku (16:14 u poenima). U finalu se bolje snašla Ukrajina, predvođena Olegom Omelčukom i Pavlom Korostilovom, kontrolisala je meč,osvojila 21 poen,  i savladala Srbiju sa 21:15.

Srebrom u Đeru, muški tim Srbije pištoljem je nastavio nekoliko godina dug niz odličja na velikim takmičenjima. Prošle sezone trojka Mikec-Grgić-Petrov je osvojila bronzu na EP vazdušnim oružjem i zlato na šampionatu Starog kontinenta malim kalibrom.

Ostavite odgovor