Pocetna Društvo Najkritičnije preko Jelice i Zlatibora

Najkritičnije preko Jelice i Zlatibora

631
0
Podelite

Prema rečima tehničkog direktora Slobodana Božovića iz Puteva Užice saobraćaj od Užica do Prijepolja se odvija bez zastoja, a sve ekipe su od sinoć na terenu, prenosi Glas Zapadne Srbije.

„Najviše snega bilo je preko Zlatibora gde ga i sada ima oko jedan centimetar na kolovozu, ali naše ekipe sve vreme posipaju so i rizlu i do zastoja nije došlo, čak se i teretni saobraćaj odvija nesmetano“ rekao je Božović.

Načelnik štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga Slobodan Jolović ističe da su sve saobraćajnice na teritoriji okruga čiste i prohodne.

„Snega u Dragačevu ima najviše preko Jelice, ali ekipe preduzeća za održavanje puteva su od noćas na terenu i neprestano čiste sve deonice, a u toku je čišćenje nekategorisanih puteva“, kazao je Jolović. On je naglasio da je deonica autoputa LJig – Preljina potpuno čista i saobraćaj se odvija ustaljenim intenzitetom, kao i Ibarska magistrala i sve saobraćajnice koje vode ka Užicu i Zlatiboru.

Direktor JP „Gradac“ iz Čačka Dragan Vukajlović kaže da su ekipe već od jutros na terenu a najviše se čiste putevi koji su na većoj nadmorskoj visini.

„Najviše snega ima u Rošcima, Miokovcima, selima oko Kablara i Ovčara, očekivali smo ovaj snežni talas i iznenađenja nije bilo, zaliha soli i rizle ima dovoljno“, kazao je on za Glas zapadne Srbije.

Snega ima najviše na Zlatiboru oko 20 centimetara kao i na Zlataru i Goliji, dok je na Jelici i Divčibarama snežni pokrivač nešto niži.

Komandant štaba za vanredne situacije u Bajinoj Bašti Radomir Filipović izdao je preventivno uputstvo građanima za postupanje u ekstremnim situacijama, u kojem se savetuje građanima da ispred svojih kuća i ulaza čiste sneg, posipaju so i pepeo ali i kako da postupaju u slučaju da se nađu napolju tokom snežne oluje.

Ostavite odgovor