Pocetna Društvo Susreti organizatora turističkih manifestacija

Susreti organizatora turističkih manifestacija

590
0
Podelite

Nagrada „Turistička slagalica“ za najuspešniju turističku manifestaciju u Srbiji u 2017. godini dodeljena je manifestaciji „Dani banice“ u Beloj Palanci. Najuspešnija nova manifestacija u 2017. godini je „Tandebal – festival na Tisi“ u Bečeju. Najzaslužniji pojedinac u oblasti manifestacionog turizma je Ljiljana Todorović iz Turističke organizacije „Oplenac“ iz Topole, dok je za najbolju lokalnu samoupravu, kao stub podrške organizatorima turističkih manifestacija, proglašen Mladenovac. Za najbolji promo film o manifestaciji na proteklim, desetim susretima, proglašen je film „Dečiji đurđevdanski festival Kragujevac. Drugo mesto pripalo je filmu o Međunarodnom festivalu folklora u selu Vlaška kod Mladenovca, a treće filmu o Oplenačkoj berbi grožđa u Topoli.

Priznanja najuspešnijim dodeljena su na 11. Susretima organizatora manifestacije, održanim protelog vikenda u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru. Ove susrete organizovalo je Udruženje „TIM“ (Turizam i manifestacije Srbije). Na dvodnevnom stručnom skupu na Zlatiboru su se okupili predstavnici Pokrajinske vlade Vjvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Republičkog ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, brojnih turističkih organizacija, kao i organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketinških agencija, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i naučni radnici, profesori i ugledni stručnjaci iz oblasti manifestacionog turizma iz zemlje i inostranstva.

– Teme ovogodišnjih susreta bile su „Strategija razvoja turizma i manifestacija nacionalnih manjina“, „Uloga kulturnih manifestacija u razvoju turizma“, „Organizacija dečijih manifestacija“ i „Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta“. Ovaj stručni skup prerastao je u jednu dobro prihvaćenu, sada već možemo reći – tradicionalnu manifestaciju, koja evidentno, iz godine u godinu, pobuđuje sve veće interesovanje kako medija tako i turističke javnosti u zemlji i inostranstvu, i beleži sve veći broj prisutnih i zadovoljnih učesnika, – kaže Milanka Cvetković, predsednica Udruženja „TIM“ i idejni tvorac Susreta organizatora turističkih manifestacija u Srbiji.

Ostavite odgovor