Pocetna Društvo Bežični punjač za nacionalno takmičenje

Bežični punjač za nacionalno takmičenje

1105
0
Podelite

Poslovna ideja za bežični punjač koji se puni putem koraka osvojila je prvo mesto na preduzetničkom takmičenju u užičkoj Ekonomskoj školi. Petočlani tim učenica preduzeća „Atep“ učestvovaće u aprilu na nacionalnom preduzetničkom takmičenju srednjoškolaca Srbije.

TakmicenjeU biznis planu koji su učenici uradili navedeno je da su im ciljna grupa osnovci, srednjoškolci, ali i poslovni ljudi. Ideja o bežičnom punjaču treba mlade da podstakne na veću fizičku aktivnost i boravak van zatvorenog prostora.

Ekonomska-skolaU konkurenciji za takmičenja bilo je ukupno 13 učeničkih timova. Pored bežičnog punjača na drugom mestu je poslovna ideja multifunkcionalne kante za odlaganje i razgradnju otpada napravljene od ekoloških materijala. Na trećem mestu je kreativna ambalaža za med sa različim vrstama pakovanja.

Profesor i mentor Ekonomske škole Brankica Todorović navodi da 49 učenika od prvog do četvrtog razreda je učestvovalo u ovom takmičenju.

Prof-Brankica-Todorovic– Ideje učenika su različite počev od proizvodnje hrane, rešavanja određenih društvenih i socijalnih problema, ali je važno i što uče da pored profitne orjentisanosti moraju da vode računa i o svom okruženju.

Organizator takmičenja na nivou Srbije u 17 lokalnih samouprava je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetnišztvo iz Beograda uz podršku Razvojne agencije Srbije.

Doc. Zorana Nikitović sa Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetnišztvo iz Beograda istakla je značaj ovog takmičenja u omladinskom preduzetništvu u okviru projekta “Nacionalno preduzetničko takmičenje srednjoškolaca Srbije” koje je namenjeno i mentorima odnosno profesorima i učenicima.

Doc-Zorana-Nikitovic– Svi učenici koji su prošli program dobijaju sertifikat o neformalnom obrazovanju koji će ukazati budućim poslodavcima da su se pored redovne škole i dodatno usavršavali – istakla je Nikitović.

Kroz omladinsko preduzetništvo u Ekonomskoj školi, već više godina umeravaju se učenici da kroz učeničke kompanije upoznaju model funkcionisanja realnih preduzeća. Važno je da tako osposobljeni u budućnosti samostalno ili timski mogu da se bave preduzetništvom.

Ostavite odgovor