Pocetna Društvo Pomen dr Zoranu Đinđiću

Pomen dr Zoranu Đinđiću

667
0
Podelite

U Crkvi Svetog Marka u Užicu danas je služen pomen i parastos dr Zoranu Djindjiću, predsedniku  Demokratske stranke i prvom demokratski izabranom premijeru Srbije.

Djindjic pomen 2Obeležavajući petnaestogodišnjicu ubistva i od događaja koji je predstavljao pucanj u demokratsku Srbiju, predsednik užičkih demokrata Jovan Marković je rekao da sve više postajemo svedoci koliko je njegova vizija Srbije bila ispravan put što potvrdjuje i njegovo životno delo.

Djindjic pomen 3– Velika žal za generacije koje dolaze jeste upravo u tome što je jedino ispravan put – njegov put evropske Srbije u međuvremenu krenuo „stranputicama“.  Zoran Đinđić je imao kratko vreme da svoje ideje i misli sprovede u delo. Mislim da to nije samo naš problem već i problem generacija koje dolaze – rekao je Marković.

Pomenu u  Crkvi Svetog Marka u Užicu danas su pored članova užičkog odbora DS-a prisustvovali i  građani poštovaoci pokojnog premijera čiji je životni i politički put prekinut pucnjima ispred Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Ostavite odgovor