Pocetna Društvo Akcija dobrovoljnih davalaca u užičkom Telekomu

Akcija dobrovoljnih davalaca u užičkom Telekomu

1009
1
Podelite

Oko 30 zaposlenih uključilo se u akciju Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Od srca” Telekoma Srbije u saradnji sa transfuzijom užičke bolnice i Crvenim krstom.

Dr Radmila Smiljanić, transfuziolog Opšte bolnice Užice istakla je značaj ovakvih akcija jer su uključeni i davaoci iz Bajine Bašte, Kragujevca i Užica.
-Svi su oni humanisti za davanje kako bi pomogli pacijentima i opredeljeni su da to rade u svim mestima gde posluje Telekom.

U ovakvim akcijama moto je „ko spase jedan život, spasao je ceo svet“. Zato Milan Stevanović iz Kragujevca, predsednik odbora udruženja koji je 53 puta dao krv navodi humanu stranu svih davalaca bez obzira gde se akcija organizuje. Ovo udruženje postoji od 2007. godine i pokriva celu teritoriju Srbije, a Užice pripada regionalnom odboru Kragujevac.

krv akcija 2

-Svest o ovakvim akcijama i o donorstvu izaziva zainteresovanost zaposlenih i ne smanjuje se broj davalaca krvi – zaključio je Stevanović.

U akciji su učestvovali višestruki davaoci kao i otac i sin koji su dali sedam odnosno četiri puta krv.
Dragana Jojić, predsednik podružnice Užice dodaje da su zaposleni uvek zainteresovani za ovakve akcije i da je odziv uvek dobar u Telekomu.

1 komentar

Ostavite odgovor