Pocetna Politika Nešić: Direktor deponije po zakonu

Nešić: Direktor deponije po zakonu

1685
0
Podelite

Zamenik gradonačelnika Užica u ostavci Nemanja Nešić  ocenjuje da je saopštenje opštine Čajetina o postavljenju direktora deponije Duboko  „politički motivisano i plasirano na nekorektan način kako bi se stvorio privid nezakonitosti postupka“.

– Verovatno je izborni rezultat u Sevojnu razlog nervoze koji je doprineo da sa posle mesec dana od postavljenja direktora deponije na sednici Upravnog odbora šalju nekakva saopštenja. Tvrdim da je ceo postupak urađen u skladu sa internim procedurama i zakonom – kaže Nešić i ističe da saopštenje opštine Čajetina nije utemeljeno na činjenicama koje bi osporile postupak izbora direktora na predlog grada Užica.

On skreće pažnju da se regionalna deponija „Duboko“ nalazi u specifičnoj situaciji s obzirom da se na nju ne primenjuje Zakon o javnim preduzećima koji ne prepoznaje preduzeća regionalnog tipa i zbog toga što u jednom delu funkcioniše bazirajući se na Zakonu o privrednim društvima.

Upravni odbor JKP Deponija „Duboko“ na sednici od 14. februara doneo je odluku o postavljenju Momira Milovanovića za direktora. Opština Čajetina je saopštila da neće dati saglasnost na imenovanje direktora zbog nezakonitosti postupka,  kršenja izborne procedure i „naknadnog glasanja“ što je u suprotnosti sa Poslovnikom i drugim aktima funkcionisanja deponije.

Ostavite odgovor