Pocetna Kultura Dobitnici nagrade „Momčilo Tešić“

Dobitnici nagrade „Momčilo Tešić“

381
0
Podelite

Književna nagrada „Momčilo Tešić” za sezonu 2016/2017. pripala je Vesni Vidojević Gajović iz Beograda za roman „Zec iz šešira” (Laguna, Beograd 2016) i Miroslavu Kokošaru iz Novog Beograda za knjigu pesama „Meni je mene žao“ (Panonske niti, Kruščić 2016). Žiri koji je ove godine radio u sastavu Gordana Maletić (predsednik), Milijan Despotović i Branko Stevanović doneo je odluku jednoglasno.

Nagrada MT 2Književna nagrada „Momčilo Tešić” dodeljuje se domaćim autorima knjiga za decu koje doprinose raznolikosti ovog segmenta književnog stvaralaštva, a u kojima je primetan trag retorike Momčilovih junaka, čija neposrednost, uz nesputanu maštovitost i duhovitost, spaja savremene pisce sa književnim nasleđem i mladim čitaocima. Među dobitnicima ove nagrade nalaze se najuglednija imena poput Ljubivoja Ršumovića, Raše Popova, Branka Stevanovića i drugih.

Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti uručena na svečanosti u Beogradu, a knjige objavljene 2017. godine ostaju u konkurenciji za nagradu u narednoj sezoni.

Ostavite odgovor