Pocetna Društvo Otvorena vrata Umetničke škole

Otvorena vrata Umetničke škole

813
0
Podelite

Već tradicionalno, tokom aprila, Umetnička škola organizuje Otvorena vrata. Svakog petka do kraja meseca, školu mogu da posete roditelji sa decom, budućim srednjoškolcima, objašnjava Sofija Bunardžić, direktorka škole.

„Od 10 do 18 časova, mogu da obiđu radionice, da vide šta to sve rade učenici u Umetničkoj školi, kako se obrazuju, šta crtaju, vajaju, slikaju, itd.. Naša škola je specifična, jer malo je ljudi koji znaju da smo mi škola koja pored stručnih odseka ima i opšte-obrazovne predmete. Pored slikanja,vajanja, dizajna tekstila, deca uče i sve ostale predmete, od srpskog jezika, matematike do filozofije. U stručnom delu oni uče od izrade plakata do vajanja, keramike itd…“, kaže Sofija Bunardžić.

Tokom maja svake subote organizovaće i besplatnu pripremnu nastavu za buduće učenike. Nastava će biti od 10 do 13 časova, gde će im biti objašnjeno šta se traži na prijemnom ispitu, na crtanju, slikanju i vajanju.

Sofija Bunardzic„Mi ćemo im objasniti kako izgleda prijemni ispit i šta se kog dana radi. Saznaće i šta je potrebno od dokumenata. Zainteresovanost je velika, ali mi ne primamo veliki broj učenika, jer je za ovu školu prevashodno neophodan talenat. Mi ćemo izabrati one koji imaju želju, volju i talenat, koje žele da uče, a mi ćemo ih, tokom školovanja, naučiti još mnogo toga. Ovo je prilika da se na prijemni jave oni koji vole likovnu umetnost. Prijemni je početkom juna, ranije nego u drugim školama, zbog njegove specifičnosti. On se organizuje pre završnog ispita za učenike osmog razreda, kako bi smo proverili sposobonosti dece za taj deo umetnosti“,  objašnjava direktorka ove škole.

Prijemi ispit za upis u Umetničku školu u Užicu biće organizovan 1.,2. i 3. juna, kao i u svim umetničkim školama u Srbiji. Ova škola u novu školsku godinu upisaće 40 učenika na tri smera. Na smer likovni tehničar ima mesta za 20 učenika, a za dizajnere tekstila i grafike po deset mesta.

Izložbom u Gradskom kulturnom centru u Užicu, 24. aprila, obeležiće 16 godina postojanja škole. Biće to izložba radova učenika sa svih devet odseka.

„Učestvovaćemo i u tradicionalnoj manifestaciji „Noć muzeja“. Priredićemo nešto što nije viđeno do sada – modne revije, izložbe grafika, zanimljive radionice i druge sadržaje. Ovo je prilika da svi zainteresovani dođu i tada u našu školu, kako bi videli šta se sve radi u Umetničkoj školi“, najavila je Sofija Bunardžić.

„Noć muzeja“ biće održana u subotu, 19. maja, od 18 časova do 01 čas iza ponoći.

Ostavite odgovor