Pocetna Ekonomija Početak izgradnje Preljina-Požega najkasnije do 1. marta 2019.

Početak izgradnje Preljina-Požega najkasnije do 1. marta 2019.

1363
1
Podelite

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je juče u Čačku da će ove godine biti završena ukupno 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11, a da će radovi na deonici Preljina-Požega početi u poslednjem kvartalu 2018. ili najkasnije do 1. marta 2019.

Kako stoji na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministarka Mihajlović je rekla i da su u toku pripreme za nastavak  rekonstrukcije barske pruge i precizirala da će se ove godine raditi projektno-tehnička dokumentacija, a sledeće godine bi mogli početi radovi.

Zorana Mihajlovic“Barska pruga, odnosno železnički Koridor 11, zajedno sa modernizacijom preostalih deonica na železničkom Koridoru 10, predstavljaju prioritet kad je železnica u pitanju”, navela je Mihajlovićeva.

Prilikom posete Čačku, ministarka Mihajlović je između ostalog i najavila da će Aerodrom “Morava” u Lađevcima u narednih nekoliko meseci postati mešoviti, civilno-vojni, za šta već postoji zaključak Vlade, a za čije sprovođenje je potrebno sprovesti još određene administrativne procedure sa Ministarstvom odbrane.

“Nakon toga ćemo sesti zajedno sa predstavnicima okruga i lokalnih samouprava i napraviti projekcije i za putnički i za kargo saobraćaj. Naš interes je da dalje razvijamo taj aerodrom, na kome će, kad postane mešoviti, operater biti preduzeće “Aerodromi Srbije”, dodala je Mihajlovićeva.

1 komentar

Ostavite odgovor