Pocetna Ekonomija Javni poziv za bespovratna sredstva

Javni poziv za bespovratna sredstva

1906
0
Podelite

Ministarstvo privrede Republike Srbije, danas je raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u ovoj godini. Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše. Privredni subjekti mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme kod jedne banke ili lizing kompanije.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose oko 556.000.000 dinara. Opšti cilj Programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u nabavku nove proizvodne opreme, odnosno mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje, novih delova, specijalizovanih alata za mašine i drugih kapitalnih dobara.

Na konkurs se mogu prijaviti pravna lica, registrovana u APR-u kao privredna društva ili zadruge koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu prema finansijskim izveštajima za 2016., a mogu konkurisati i preduzetnici registrovani u APR-u.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25 posto od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 500.000, niti veći od pet miliona dinara.

Na internet stranama Ministarstva privrede i Razvojne agencije zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije i preuzeti neophodnu konkursnu dokumentaciju.

Ostavite odgovor