Pocetna Ekonomija Osnovana Sekcija tekstila u RPK Užice

Osnovana Sekcija tekstila u RPK Užice

358
0
Podelite

U Regionalnoj privrednoj komori u Užicu konstituisana je Sekcija tekstila kao deo Udruženja za industriju tekstila Privredne komore.  Za predsednika sekcije izabrana je Suanita Čelebić pr menadžer kompanije “Tred-tex” iz Prijepolja, a za potpredsednika Dušan Kostić osnivač kompanija “Kole print” iz Užica.

Predsednica novoosnovane sekcije je istakla da će se vrlo posvećeno baviti preuzetim zaduženjima i istrajno, u saradnji sa PKS tražiti kod nadležnih državnih organa i institucija odgovore na sva otvorena pitanja.

Posle predstavljanja najznačajnijih kretanja u ovoj oblasti na nivou Srbije i regiona, raspravljalo se o problemima koji najviše opterećuju tekstilce. Posebno je ukazanao na uslove uvoza i carinjenja tekstilnih proizvoda iz Kine i Turske, nadzor u svim aspektima prometu na malo, kao i pitanje poreza i doprinosa na zarade. Tekstilna industrija kao nisko akumulativna grana, sa prosečnim platama ispod republičkog proseka, suočava se sa velikim problemom u obezbeđivanju adekvatne radne snage. S obzirom da ovakav trend ozbiljno ugrožava poslovanje, posebno u svetlu činjenice da skoro sve zemlje u okruženju imaju povoljnije uslove po ovom pitanju, pokrenuta je inicijativa za smanjenje stope poreza i doprinosa na zarade.

Sednici je pored privrednika koji se bave ovom delatnošću prisustvovala i Ana Ćurčić Kostioć samostalni savetnik u Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS.

Ostavite odgovor