Pocetna Hronika Hapšenja zbog porodičnog nasilja

Hapšenja zbog porodičnog nasilja

332
0
Podelite

 

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenh protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu. Među njima su i dve osobe iz Užica.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su Z.A. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se sumnjiči da je vređao suprugu i hvatao je rukama za vrat. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su M.Đ. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje supruge. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Ostavite odgovor