Pocetna Čajetina Sportske igre mladih na Zlatiboru

Sportske igre mladih na Zlatiboru

214
0
Podelite

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije ove godine održava se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije među kojima je i opština Čajetina.

Opština Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom opštine Čajetina, u petak 11. maja sa početkom u 11 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru biće domaćin manifestacije i organizovati svečano otvaranje Sportskih igara mladih (SIM) u kojima će učestvovati više od hiljadu mališana iz cele Srbije. Nakon ceremonije otvaranja Igara, deca će se takmičiti u zadatim disciplinama na sportskim terenima na Zlatiboru.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice  koja u velikoj meri ima negativni trend  droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Državno finale SIM 2018. održaće se od 23. do 29. jula u Beogradu, a Međunarodno finale, na kome učestvuju pobednici iz Srbije, Hrvatske i BiH, u 10 sportova je u Splitu, od 20. do 26. avgusta.

Ostavite odgovor