Pocetna Društvo Susret fotografa na Zlatiboru

Susret fotografa na Zlatiboru

273
0
Podelite

U godini u kojoj se na Zlatiboru obeležava 125 godina organizovanog turizma, Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa Foto-savezom Srbije u protekla tri dana, tačnije od 10. do 13. maja organizovala je Foto-susret „Zlatibor 2018“, uz učešće vrsnih poznavalaca fotografije.

Foto susret 1Učesnici ovog prvog foto-susreta na Zlatiboru bili su umetnički fotografi iz Srbije i Makedonije koji se bave kreativnom fotografijom, imaju umetnička zvanja i titule u članstvu Foto saveza Srbije, kao i svetskom udruženju umetničkih fotografa FIAP, te mnoge izložbe i priznanja.

Foto susret 2U tri dana trajanja ovog foto-susreta, učesnici su uz pomoć i u saradnju sa TO „Zlatibor“ obišli i videli veliki deo prostranstva Zlatibora, njegove atrakcije, otkrivene i neotkrivene, od Muzeja Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećine, Gostiljskog vodopada i Prerasti u Dobroselici, do netaknutih prostora Semegnjevske gore, Carevog polja, vrha Čigote, te predela koji vode ka manastirima Uvac i Dubrava.

Foto susret 3Nјihovim umetničkim traganjem po lepotama planine i izuzetnim fotosima koji su nastajali, neotkriveni predeli Zlatibora će javnosti postati vidljiviji i privlačniji, a svi učesnici su izrazili želju da sve te predele i još mnoge druge proĐu i u nekom narednom periodu, kroz neko drugo godišnje doba, kada se Zlatibor prikazuje u jednom sasvim drugačijem izdanju. Imajući sve to u vidu, direktor TO „Zlatibor“, Vladimir Živanović i predsednici foto saveza Srbije Branislav Brkić i Makedonije Boro Rudićsaglasili su se da ovo u budućnosti ne bude i jedini zlatiborski foto susret.

Ostavite odgovor