Pocetna Čajetina Džipijada, višeboj, festival sportskog filma…

Džipijada, višeboj, festival sportskog filma…

265
0
Podelite

Turistička organizacija Zlatibor za maj I jun najavljuje niz manifestacija. Prva je Džipijada, u subotu, 19. maja, a zatim i tradicionalni Seoski višeboj u Jablanici, 7. Međunarodni festival sportskog filma,  Kup prijateljstva evropskih klubova i Svetski dan velnesa.

„Džipijada“ počinje u 8 časova, a karavan će proći kroz zlatiborska sela Semegnjevo, Jablanica i Mokra Gora.

Seoski Višeboj u Jablanici, ove godine se održava 3. juna od 11 časova. Višeboju prethodi potpaljivanje katranice, 1. juna u 16 časova. Organizatori su pored sportskih nadmetanja,  pripremili kulturno umetnički program narodnog stvaralaštva.

Međunarodni festival sportskog filma biće održan od  7 do 10. juna na Zlatiboru u Kongresnom centru Srbija. Festival će otvoriti  Rađa, Kukoč, Sale Đorđević, Svetislav Pešić i družina iz filma: “250 stepenika” a zatvoriti Miloš Biković u ruskom filmu: “Led” i u festivalskoj dvorani  gde će primiti specijalno priznanje – za internacionalni glumački uspeh i veliki doprinos sportskom filmu u ulogama fudbalera, košarkaša, šampiona u umetničkom  klizanju… Na festivalskoj listi je više od 50 filmova iz 22 zemlje.

Od 4. do 10. juna na Zlatiboru će biti održan prvi  European Clubs Friendship Cup 2018. odnosno, Kup prijateljstva evropskih klubova. U turniru će učestvovati 16 klubova, od toga 10 najpopularnijih i najvećih klubova u regionu: Crvena Zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Sarajevo, Vardar, Olimpija, Vojvodina, Osijek, Željezničar i Budućnost. Ostalih šest mesta popuniće dobro poznati evropski klubovi Espanjol, Udineze, Fenerbahče, Videoton, Spal i Torino. Ovakav sastav turnira čini ga najvećim ovakve vrste u regionu.

Obeležavanje Svetskog dana velnesa najavljeno je za 9. jun, koji prati slogan: „Jedan dan može promeniti ceo vaš život“.

Ostavite odgovor