Pocetna Društvo Završen vidikovac na Zabučju

Završen vidikovac na Zabučju

364
0
Podelite

Vidikovac na Velikom Zabučju jedan je od 15 koliko je izgrađeno u protekle dve godine na području koje pokriva TO Regija Zapadna Srbija, izjavio je danas Miroslav Rađen, direktor TO Regija Zapadna Srbija povodom završetka radova na ovom vidikovcu. Rađen je najavio i izgradnju dva zip lajna, jedan od Čitakove  stene do Starog grada u Užicu i na Zlataru. Rok za realizaciju ovog projekta je kraj godine.

-Vidikovce svuda u svetu rado posećuju turisti i to nas je motivisalo da ovim projektom pre dve godine konkurišemo za sredstva kod resornog ministarstva. Ove godine smo konkurisali sa projektom unapređenja turističke infrastrukture za aktivni odmor u Turističkoj regiji Zapadna Srbija i odobreno nam je 10 miliona dinara koji će biti utrošeni u izgradnju dva zip lajna,  jedan od Čitakove stene do Starog grada u Užicu, a drugi na Zlataru. Ugovor je potpisan i projekat ćemo početi da realizujemo krajem ovog meseca, izjavio je ovom prilikom Miroslav Rađen.

uzice vidikovac 2

Projekat izgradnje vidikovaca, pa i ovog na Velikom Zabučju, TO Regija Zapadna Srbija realizovala je u saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija. Po rečima Rađena i grad Užice je izdvojilo značajna sredstva za završetak radova na vidikovcu na Velikom Zabučju.

uzice vidikovac 1

-Sa ovim projektom započelo se još 2016. postavljanjem panoramskog dvogleda koji je koštao 372.000 dinara i ta sredstva je izdvojilo resorno ministarstvo. Zatim je nastavljeno uređenje ovog prostora na kojem je vidikovac, tako da je u sve to ukupno utrošeno 1,28 miliona dinara od čega je 900.000 dinara obezbedilo Ministarstvo, a ostatak grad Užice,- rekao je ovom prilikom gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da je grad kupio od vlasnika lokacije na kojoj se nalazi vidikovac još  dva hektara zemljišta oko vidikovca, a to je zahtevao sam vlasnik, po ceni od 9.600 evra.

-Sveukupno do sada, ovaj vidikovac je koštao oko 2,8 miliona dinara, od čega je ministarstvo izdvojilo oko 1,3 , a grad Užice ostatak sredstava. Predstoji nam ulaganje u prilazni put, u postavljanje zaštitne ograde pored vidikovca, kao i  u postavljanje turističke signalizacije, rekao je gradonačelnik Petković i najavio mogućnost da grad uradi infrastrukturu i ponudi  ovu lokaciju pod povoljnim uslovima nekom od zainteresovanih preduzetnika da sagradi ugostiteljski objekat.

Ostavite odgovor