Pocetna Društvo Mural podrške deci oboleloj od raka u Velikom parku

Mural podrške deci oboleloj od raka u Velikom parku

1148
0
Podelite

Udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR u Užicu, pokrenulo je akciju oslikavanja murala u čast mališana koji se bore protiv opakih malignih bolesti. Sestra nedavno preminulog užičkog umetnika, Bobana Lazića, Tijana  želela je da akcija bude sprovedena i mural oslikan, onako kako je Boban zamislio i pokrenula inicijativu. Cilj murala je da probudi svest I empatiju, a deci I roditeljima pokaže da u svojoj borbi nisu sami.

Akcija zvanično počinje u subotu, 19. maja, a pripremni radovi su već u toku. Mural, koji će se prostirati na 500 kvadratnih metara, biće oslikan u Velikom parku. Izrada bi trebalo da traje sedam do deset dana, a kako su iz NURDOR-a rekli za Radio Užice – svaka pomoć je dobrodošla.

“Ukoliko se bavite crtanjem, možete učestvovati u izradi murala. Ukoliko ne, možete asistirati, doneti hranu, osveženje za umetnike I družiti se sa nama”, kaže Dušica Obućina, predstavnik NURDOR-a.

Osim zelenih pesnica, koje su simbol borbe protiv bolesti I NURDOR-a, mural će sadržati I lik Bobana Lazića, kao idejnog tvorca I veliki broj motivacionih poruka, koje se mogu dopisivati I po završetku akcije, što je njegov poseban kvalitet.

Ostavite odgovor