Pocetna Kultura Nagrađeni najuspešniji učenici užičke Muzičke škole

Nagrađeni najuspešniji učenici užičke Muzičke škole

817
0
Podelite

U okviru obeležavanja Dana škole Muzička škola „Vojislav-Lale Stefanović“ organizovala je tri koncerta za užičku publiku u sali Skupštine grada. Prvo je u petak 25. juna nastupio Kamerni hor Muzičke akademije Istočno Sarajevo, zatim u ponedeljak 28. juna najuspešniji učenici, a u utorak 29. јuna održan je koncert nastavnika škole.

“Uspeh učenika je zahvaljujući i radu uspešnih nastavnika klavirskog odseka, gudačkog i odseka za solfeđo i teoriju muzike. Gudački odsek osvojio je brojne nagrade ali odsek za solfeđo i teoriju muzike ove godine bio je najuspešniji na takmičenjima. Od preko 70 nagrada osvojenih na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili su polovinu od ukupnog broja. To su pretežno prve nagrade”, precizirao je Nebojša Đuričić, direktor užičke Muziče škole.

Od ove godine ustanovljena je Fondacija Nataša Ilić koja je želela da nagradi najuspešnije učenike tokom ove školske godine iz osnovne i srednje Muzičke škole.

Muzicka skola 2Na osnovu odluke Nastavničkog veća nagradu Fondacije dobila je Đurđica Aleksić, šesti razred osnovne Muzičke škole i Andrija Jakovljević, drugi razred srednje Muzičke škole za postignute izuzetne rezultate.

Muzicka skola 3Nagrade i diplome uručio im je direktor škole Đuričić na koncertu najuspešnijih učenika.


Ostavite odgovor