Pocetna Društvo Asfalt do Radojičića

Asfalt do Radojičića

260
0
Podelite

Završeno je afaltiranje 1,25 od ukupno četiri kilometra puta od Staparske banje prema Radojičića kuli. Izvođač radova su „Putevi Užice“, a sredstva je obezbedilo JP „Putevi Srbije“. Prokopavanje ovog puta pre dve godine omogućio je grad Užice.
Po rečima Tihomira Petkovića, gradonačelnika Užica, plan je da se šetališna staza kroz kanjon Đetinje uz ovaj put kada bude asfaltiran do kraja, potpuno zatvori za saobraćaj.
– To će biti onako kako smo i obećali, dobićemo ono što želimo, kanjon-raj za planinare, bicikliste i pešake. Asfaltiranjem ovog puta i kada ostvarimo svoju zamisao, odnosno, kada kanjon Đetinje sa replikom naselja Staparske gradine bude dragulj u turističkoj ponudi grada, verujemo da će ovaj deo Stapara moći da se bavi turizmom,- izjavio je ovim povodom gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Staparska banja asfaltPo rečima gradonačelnika Petkovića, u protekle tri godine grad Užice je uz podršku javnog sektora i donatora uložio oko 530.00 evra u uređenje kanjona reke Đetinje od čega je, ne računajući ulaganja u gradsku plažu, oko 400.000 evra utrošeno u uređenje šetačke staze kroz kanjon. Do sada je njena ukupna dužina, računajići i novoasfaltirani deo, oko 8,5 kilometara. Grad Užice je obezbedio sredstva za asfaltiranje pet, a JP „Putevi Srbije“ 3,5 kilometara. Osim u asfaltiranje, značajna sredstva su uložena i u prateće sadržaje, rekonstrukciju dva mosta ispred i iza „crvenog tunela“, sređivanje mosta preko puta Velike brane, uređenja odmorišta, česme, stepeništa, nabavku i postavljanje sprava za vežbanje, kanti za smeće i drugo.
Petković je podsetio da je ostatak sredstava, oko 130.000 evra, uloženo u uređenje gradske plaže.
-Žao mi je što se sve ne odvija kako smo očekivali kada je u pitanju lift na plaži. Očigledno postoji problem u kvalitetu izrade. Ako predstavnici „Jugoinspekta“ potvrde da je firma koja je radila lift, konačno i otklonila problem, odnosno, ako je uradila ono što je nedostajalo, nadamo se da će lift narednih dana ponovo početi da radi u punom kapacitetu,- rekao je Petković i zahvalio se svima koji su do sada uložili u uređenje kanjona Đetinje.
-Posebno bih se zahvalio našim građanima koji su ovaj posao podržali, koji svakodnevno koriste ovu prelepu stazu u velikom broju, koji je čuvaju i koji su nam dali brojne korisne ideje koje smo i realizovali. Pozivam ih da je i dalje zajednički unapređujemo,- rekao je Petković.
Lazar Jevtić, meštanin iz Radojičića u kojima ima oko 25 kuća, kaže da sve više šetača koristi stazu do kraja asfalta, jer je ona prelep put turističke oaze.

Ostavite odgovor