Pocetna Ekonomija Malinari zadovoljni, država će posredovati u razgovorima

Malinari zadovoljni, država će posredovati u razgovorima

205
0
Podelite

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja, „Limska dolina“ iz Priboja, kao i sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača Užice. Na sastanku je dogovoreno da, usled nastalih poremećaja na tržištu, ministarstvo poljoprivrede obezbedi komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u sektoru malinarstva.

Ministar je istakao da je ministarstvo spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala. Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća.

Malinari sastanak 1Predstavnici malinara zadovoljni su današnjim sastankom sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem. Oni kažu da su dobili obećanje da će država posredovati u razgovorima malinara i hladnjačara o dnevnoj otkupnoj ceni, kojom su sada nezadovoljni. Predsednik Udruženja „Limska dolina Prijepolje“ Sanel Dizdarević rekao je posle dvočasovnog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, da je dogovoreno da se iduće nedelje organizuje sastanak malinara i hladnjačara u Privrednoj komori Užice.

Na sastanku je dogovoreno i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor koji bi izgradio prerađivačke kapacitete u tom delu zemlje i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače.

Ostavite odgovor