Pocetna Društvo Skup pedijatara na Zlatiboru

Skup pedijatara na Zlatiboru

326
0
Podelite

U organizaciji Udruženja pedijatara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, na Zlatiboru je sinoć otvoren 21. seminar Pedijatrijske škole Srbije, koji traje do subote, 16.juna. Reč je o najvećem regionalnom skupu pedijatara koji se svake godine okupljaju na jednonedeljnom seminaru inovacije znanja i razmene iskustava.

Ove godine na Seminaru učestvuje vise od 360 pedijatara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Federacije BiH , Bugarske, a preko 70 predavača su iz univerzitetskih centara Srbije, Hrvatske, Makedonije. Na Seminaru su zastupljene sve oblasti dečje medicine, sa preko 60 tema, kroz koje se predstavljaju najnovija saznanja o najvažnijim aktuelnim pitanjima prevencije i terapije bolesti kod dece i adolescenata.

Na stručnom sastanku Gojaznost kod dece i adolescenata kao javno-zdravstveni i klinički problem, tri vodeća stručnjaka će izneti najnovije stavove vezano za prevenciju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Sva predavanja su štampana u Zborniku koji učesnici dobijaju u štampanom izdanju, a u elektronskom obliku biće dostupan na internet portalu Udruženja pedijatara Srbije.

Ostavite odgovor