Pocetna Društvo Probni period za elektronsku prijavu poreza

Probni period za elektronsku prijavu poreza

708
0
Podelite

Poreski obveznici će od ponedeljka, 11. januara, moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a direktorka Poreske uprave Dragana Marković ih je tim povodom pozvala da se pripreme za punu primenu servisa, tako što će u probnom periodu od dva meseca podnositi prijave elektronskim putem.

Puna primena elektronskog sistema prilikom podnošenja poreskih prijava počinje 1. marta ove godine, a u probnom periodu od dva meseca obveznici će i dalje morati poreske prijave da podnose na papirnom obrascu, dok će paralelno, na portalu e-Porezi da predaju nove elektronske obrasce.

Čak 95 odsto poreskih prihoda koje administrira Poreska uprava, u narednom periodu biće pokriveno elektronskim servisima za podnošenje poreskih prijava.

Poreska prijava 2Od narednog ponedeljka elektronska poreska prijava moći će da se podnese na premije neživotnog osiguranja, doprinose za osnivače, odnosno članove privrednih društava, samooporezivanje fizičkih lica, zatim za ispunjavanje obaveza zapošljavanja lica sa invaliditetom, te poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po odbitku koji ostvaruju nerezidentna lica.

Poreska uprava će, kako je navedeno, uskoro na svom zvaničnom sajtu objaviti video uputstva za podnošenje ovih prijava elektronskim putem.

Ostavite odgovor