Pocetna Ekonomija Internacionalna “Pršutijada” od 15. do 17. januara

Internacionalna “Pršutijada” od 15. do 17. januara

2028
0
Podelite

prs nas

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna „Pršutijada“ održava se svake godine u porti crkve Sv. Proroka Ilije u Mačkatu. Ovogodišnji, 16. po redu sajam biće održan u periodu od 15. do 17. januara 2016. godine i po prvi put imaće internacionalni karakter jer je planirano učešće proizvođača iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. crkva mackatPo svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca spada u red nacionalnih manifestacija koju poseti poseti preko 10 000 posetilaca iz čitave zemlje. „Pršutijada“ je po svom sadržaju privredna, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja predstavlja i etnografsku manifestaciju.

ovcja stelja yainteresovala i Nemce

 

Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju. Dođite i probajte tradiciju. Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće kontrolna organizacija „Jugoinspekt Beograd“.

cvetko i balja

 

„Jugoinspekt Beograd“ je najstarija i najveća državna nezavisna specijalizovana stručna akreditovana međunarodno priznata kontrolna organizacija u Srbiji i u celom regionu, čija je pretežna delatnost kvantitativno-kvalitativna kontrola, laboratrijska ispitivanja i sertifikacija proizvoda i usluga, navodi se u pozivu Turističke organizacije Zlatibor.

prs sajt dva

 

Ostavite odgovor