Pocetna Некатегоризовано Iskorak u budućnost

Iskorak u budućnost

1327
0
Podelite

O prevozu putnika, promotivnim aktivnostima, trgovinskim i ugostiteljskim uslugama zlatiborske panoramske gondole koja će povezivati centar Zlatibora sa vrhom Tornika i biti najduža jednožična odvojiva gondola na svetu, brinuće JP ““Gold gondola Zlatibor”. Do kraja januara stiže sva oprema, a radovi na izgradnji počinju u martu. Planirano je da prve putnike gondola preveze na godišnjicu postavljanja kamena temeljca, rekla je za “Vesti” Bojana Božanić, v.d. direktora JP ““Gold gondola Zlatibor”.

Krajem prošle godine, SO Čajetina je donela Odluku o formiranju JP “Gold gondola Zlatibor”. Odbornici su dali saglasnost i na Statut ovog javnog preduzeća čiji ste Vi v.d. direktora. Da li je preduzeće počelo da radi?
-Po zakonu je neophodno bilo doneti Odluku o osnivanju preduzeća, usvojiti Statut na Skupštini i zatim se obratiti APR za registraciju. U skladu sa procedurama koje smo ispoštovali, stiglo je Rešenje o upisu u Registar privrednih subjekata JP ,,Gold gondola Zlatibor” na početku januara. Postoji obaveza donošenje još nekih akata, ali preduzeće je počelo sa radom na pripremi aktivnosti za nastavak realizacije ovog najznačajnijeg projekta opštine Čajetina.

Koliko je poznato, oprema za gondolu je isplaćena. Da li je sva oprema stigla?
-Oprema je nabavljena od francuskog proizvođača ,,Pomagalsky”, u postupku međunarodnog tendera. Njena vrednost je 9.950.000,00 evra. Sredstva su isplaćena najvećim delom iz opštinskog budžeta, a manjim delom iz kredita. Novi kontignet opreme je 11. januara krenuo iz Francuske. Do kraja januara stići će 30 kamiona. Ukupno se očekuje oko stotinu šlepera. Ugovor za izvođenje radova je potpisan u avgustu prošle godine, a izvođač je preduzeće “Jedinstvo” iz Užica. U toku je rešavanje imovinskih odnosa na trasi gondole i kabl voda za struju. Na terenu, izvođači radova će početi sa pripremom terena, izradom pristupnih puteva do stubnih mesta i dovođenju struje do glavnog pogonskog dela na međustanici. Od marta kreću radovi na betoniranju temelja za stubove, podizanju stubova i razvlačenju žice gondole. Svi mašinski radovi biće urađeni uz neposredni nadzor i superviziju predstavnika proizvođača opreme.

Ceo razgovor u “Vestima” 15. januara

Ostavite odgovor