Pocetna Ekonomija Završena akcija “Užice-čistije grad”

Završena akcija “Užice-čistije grad”

1026
0
Podelite

Tokom akcije “Užice-čistiji grad” koja je trajala od marta do 31. decembra prošle godine, 132 domaćinstva su potpisala ugovor sa “Užice-gasom” za korišćenje gasa kao energenta za grejanje. Od ovog broja četiri domaćinstva nisu ispoštovali uslove akcije, odnosno, nisu počeli da koriste gas za grejanje do kraja godine, tako da su izgubili pravo na benefite akcije. Ovim domaćinstvima će, kako je za “Vesti” rekao Milan Sekulić, direktor “Užice-gasa”, biti ponuđeno da nastave uplatu po regularnim pravilima, tako da je “Užice-gas” tokom akcije dobilo 128 novih korisnika u kategoriji domaćinstava.

Milan Sekulic_direktor Uzice-gasa_“U 2014. godini novih korisnika gasa u kategoriji domaćinstava bilo je 72, a prošle godine, računajući i akciju, bilo je 128, što je za 56 korisnika više. Tako da trenutno, “Užice-gas” ima 494 korisnika, od kojih su 438 domaćinstva, ostalo su pravna lica od kojih su najveći potrošači JP “Gradska toplana” sa skoro 80 posto naše distribucije gasa, “Prvi partizan”, pekara “Sreten Gudurić”, ali su veliki korisnici i većina škola i vrtića”, rekao nam je Sekulić.

Podsećanja radi, akcionari “Užice-gasa” doneli su odluku o pokretanju akcije “Užice-čistiji grad” koja je imala za cilj da što veći broj domaćinstava počne koristiti gas za grejanje kako bi se i na ovaj način smanjilo zagađenje vazduha u Užicu koje je je među najzagađenijim gradovima u Srbiji. Tokom akcije, cena priključka na gas sa 980 smanjena je na 490 evra sa mogućnošću plaćanja na 36 mesečnih rata, ali uz uslov da domaćinstvo do kraja godine počne gas i da koristi. Da li će slične akcije biti i u ovoj godini, odlučiće, kao i prošle godine, akcionari “Užice-gasa”.

Više u današnjem broju “Vesti”

Ostavite odgovor