Pocetna Društvo Ostavke gradskih većnika Milojevića i Pejića

Ostavke gradskih većnika Milojevića i Pejića

743
0
Podelite

skup sednica

Na dnevnom redu sednice Gradske skupštine Užica koja je zakazana za četvrtak 28. januar ove godine nalaze se ostavke gradskih većnika Zorana Milojevića zaduženog za vanredne situacije i Zorana Pejića za turizam.

milojevic Kako se navodi u skupštinskom materijalu Milojević je u maju protekle godine podneo ostavku na funkciju iz ličnih razloga, a Pejić se u obrazlozenju ostavke dostavljene 25. decembra prošle godine poziva  na rešenje direktora Agencije za borbu protiv korupcije i obavezu da u ostavljenom roku prestane sa istovremenim vršenjem javne funkcije člana Gradskog veća i pomoćnika direktora JP “Direkcija za izgradnju”.

pejicPosle usvajanja prestanka mandata nove članove Gradskog veća gradonačelnik Užica Tihomir Petković predložiće na sednici i oni se na Skupstini biraju tajnim glasanjem. Na dnevnom redu 51. skupštinskog zasedanja nalazi se i odluka o kreditnom zaduženju grada od 200 miliona dinara za finansiranje kapitalnih projekata. U odluci se navodi da se postupak za izbor poslovne banke kod koje će se izvršiti zaduženje sprovodi putem javne nabavke. U obrazloženju kreditnog  zaduženja grada od 200 miliona dinara navodi se da mu je prethodilo pribavljanje mišljenja republickog Ministarstva finansija. Pored ovih tačaka na dnevnom redu užičke Skupštine je i odluka o prevozu dece i učenika i godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje za proteklu godinu.

Ostavite odgovor