Pocetna Društvo “Terza Eta” nudi idealne uslove za smeštaj starih lica

“Terza Eta” nudi idealne uslove za smeštaj starih lica

1781
0
Podelite

Reprezentativni objekat za smeštaj i boravak starih lica “Terza Eta” u Priboju, u gradskom naselju Mramorje, izgradio je tridesetogodišnji Branko Komarica Kiko. Mlad i preduzimljiv uspeo je da bez ičije pomoći izgradi i opremi objekat za smeštaj 99 starih lica.

Branko Komarica Kiko
Branko Komarica Kiko

-Naša kompletna porodica odavno je u privatnom biznisu. Krenuli smo od trgovine, poljoprivrede, apoteke i otkupa sekundarnih sirovina. Naš vredni otac nas je polako uvodio u posao, pa smo odlučili i na jednom hektaru  adaptirali upravnu zgradu bivše fabrike „Epoksid“ i izgradili Dom za stare na 1.700 kvadrata. Oko Doma je park i zelenilo na preko 3.000 kvadrata, kao pravi raj za odmor i šetnju.- priča za Infoeru Branko Komarica.

Trenutno u objektu boravi tridesetka starijih osoba iz Užica, Arilja, Prijepolja i drugih mesta. Sve sobe imaju kablovsku televiziju, telefone, automatske pozive medicinskom osoblju, a za klijente se obezbeđuje terapija u poznatom banjskom lečilištu u obližnjoj Pribojskoj Banji, posete obližnjim turističkim destinacijama na Zlatiboru, Zlataru, Drvengradu i Kamengradu na Tari:

Dom za stare 2

-Kako smo mešovita sredina u domu imamo smeštene i Srbe i muslimane. Imamo sopstvenu kuhinju, sjajne uslove i kompletnu medicinsku službu sa dežurstvom od 24 sata dnevno. Sarađujemo sa svim drugim medicinskim službama i hemodijalizom i svi su nam na usluzi. Strogo vodimo računa o higijeni, terapija, hrana i sve drugo ovde je tačno u minut i pod strogim nadzorom odgovornih. Trenutno imamo 21 zaposlenog.  Naš Dom za stare „Terza Eta“ je najbolji i najopremljeniji, ali i najjeftijiji u Srbiji, ovakve uslove nema nijedan od njih, jer sam ja obišao većinu ovakvih domova i to dobro znam, kaže na kraju razgovora Komarica.

Ostavite odgovor