Pocetna Politika Otvorena poslanička kancelarija u Užicu

Otvorena poslanička kancelarija u Užicu

1623
0
Podelite

 

U Užicu je danas otvorena poslanička kancelarija koja se nalazi na prvom spratu Gradske kuće u sobi broj 35. Kancelariju je otvorila narodna poslanica Ivana Stojiljković (SNS) koja je rekla da njeno otvaranje predstavlja rezultat poslaničke inicijative i posledicu saradnje Narodne skupštine Srbije i  Nacionalno-demokratskog instituta.

ivana stio“Cilj otvaranja Kancelarije je bolja i uspešnija saradnja između građana i izabranih predstavnika u Narodnoj skupštini i podizanje transparentnosti rada i odgovornosti poslanika” – rekla je Stojiljković i dodala da je kao narodni poslanik ostvarivala saradnju sa sugrađanima, institucijama, privrednicima, gradskom vlašću na rešavanju problema.

 

“Izlazila sam u susret našim privrednicima na rešavanju problema i u izmeni odredbi odredjenog broja Zakona koji se odnose na grad Užice i u kojima su učestvovali svi naši narodni poslanici. Učestvovala sam u radu Ženske parlamentarne mreže i jako sam ponosna na rad ženske odborničke mreže i ženskih organizacija i to je dobar primer kako treba raditi” – navela je Stojiljković. Ona je dodala da građani poslanicima mogu predočiti probleme, predloge, inicijative navodeći da su joj kao poslanici dostavljene i inicijative Deponije “Duboko” o izmeni Zakona o javnim preduzećima i analiza jednog ekološkog društva van Užica, koje dokazuje da primena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava može napraviti nesagledive posledice po stanje životne sredine u Užicu i što iziskuje angažman svih poslanika iz ovog kraja na izmeni pojedinih odredbi ovog zakona. Stojiljković je rekla da će poslanici građane informisati koji zakoni su u skupštinskoj proceduri  na koje mogu predložiti amandmane.

s i ivSekretar Kancelarije Sanja Kojadinović je rekla da ne samo građani Užica već i Zlatiborskog okruga imaju priliku da stupe u kontakt sa narodnom poslanicom Ivanom Stojiljković, izlože probleme i svoje sugestije. Radno vreme poslaničkih kancelarija će biti utorkom i četvrtkom od 17 do 19 časova u kancelariji broj 35 u Gradskoj kući. Narodni poslanici Neđo Jovanović (SPS) i Jovan Marković (DS) imaće svoje termine. Kancelarija će u budućnosti biti na raspolaganju i poslanicima iz užičkog kraja novog saziva republičkog parlamenta. U Srbiji je od 2009. godine do danas otvoreno dvadesetak poslaničkih kancelarija u raznim gradovima i opštinama.

Ostavite odgovor