Pocetna Politika “Dveri” protiv kredita

“Dveri” protiv kredita

1154
1
Podelite

Gradski odbor Srpskog pokreta “Dveri” protivi se novom kreditnom zaduženju Užica, koje se krije iza naziva kapitalni investicioni rashodi.

I pored toga što je gradski budžet opterećen dosadašnjim kreditom od preko 350 miliona dinara, vlastodršci žele da ovaj grad zaduže za dodatnih 200 miliona dinara. Kod nas u Užicu kapitalne investicije mogu biti, smatraju u pokretu “Dveri”, po prostornim i urbanističkim planovima i po trenutnoj situaciji, samo projekti poput sanacije vodozahvata – brana Vrutci, rekonstrukcija fabrike vode na Terazijama, završetak obilaznice preko Sinjevca sa izgradnjom mosta kod Surduka i slično.

U ovom pokretu navode da se kapitalne investicije ne mogu svrstati izgradnja saobraćajnica lokalnog nivoa, rekonstrukcija i održavanje postojećih lokalnih saobraćajnica i lokalni vodovodi.

Iznova se ponavlja negativna praksa da se redovne obaveze grada i dužnosti gradskih vlasti i javnih preduzeća predstavljaju kao činjenje usluge građanima pojedinih mesnih zajednica, odnosno da se nešto što bi trebalo da bude planski, u cilju razvitka i normalnog života Grada Užica i svih njegovih žitelja, koristi za uskostranačke potrebe i kupovinu glasova.

Najžalosnije je to da ovakvu odluku donosi vlast koja je, zajedno sa prethodnim, kriva za izgubljena sredstva za stvarnu kapitalnu investiciju od više od milijardu i osam stotina miliona dinara, sredstva u obliku donacije, a ne kredita, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Srpskog pokreta “Dveri”.

Podsećaju da su izbori blizu,  i da će građani imati priliku da kazne odgovorne za ovako loše i nedomaćinsko vođenje grada, i pokažu da ne mogu sve da nas kupe za džak praška za pranje ili metar asfalta, obmotane beskonačnim nizom neistina, neznanja, nepotizma i javašluka.

1 komentar

  1. Previse je toga sto u ovom Gradu treba poboljsati. Stoga, podrzavam kredit. Steta sto vlast i opozicija ne mogu bas ni oko cega da se dogovore.

Ostavite odgovor