Pocetna Društvo EPS: Rok popust do 28. u mesecu

EPS: Rok popust do 28. u mesecu

790
0
Podelite

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je danas da će gužve na šalterima ubuduće biti manje, jer je rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen do 28. u mesecu.

Grčić je rekao da je uočeno je da su gužve ispred mesta gde građani plaćaju struju velike posebno 25. u mesecu, datuma koji je do nedavno bio rok za ostvarenje popusta.

“Do sada je EPS davao popust do 25. u mesecu, a penzioner su svoja primanja dobijali do tog istog datuma. Zato se dešavalo da u istom danu pokušaju i da izmire račun, da bi ostvarili popust, pa su se stvarale gužve”, rekao je Grčić.

On je istakao da su građani za to javno preduzeće najbitnija i najbrojnija kategorija kupaca, kao i da oni u najvećem procentu na vreme izmiruju račune.

“Zato sam inicirao da ovaj rok pomerimo na 28. u mesecu, kako bi imali tri dana vremena da izmire obaveze i istovremeno ostvare popust od pet odsto, a Nadzorni odbor EPS-a je to prihvatio”, rekao je Grčić.

Nov rok će važiti od martovskih računa, koji će na kućne adrese domaćinstava stići u aprilu.

Grčić je dodao da je procenat naplate električne energije kada je reč o građanima 96 odsto, dok je naplativost kod privrede oko 90 odsto.

Ostavite odgovor