Pocetna Društvo Ovako izgleda zgrada putničkog terminala Aerodroma “Ponikve”

Ovako izgleda zgrada putničkog terminala Aerodroma “Ponikve”

1653
0
Podelite

Vikend koji je za nama obeležilo je rađanje još jednog novog putničkog terminala, na još jednom „novom“ aerodromu u još jednoj izbornoj kampanji.

Za razliku od predizbornog otvaranja pristanišne zgrade na aerodromu “Morava, gde posle ATR „Air Force One“  letelice nikada više nije sleteo ni jedan putnički vazduhoplov kapaciteta većeg od par putnika, „Ponikve“ nisu bile „otvorene“ uz protokolarnu (predizbornu) pompu. Zapravo, uopšte nisu zvanično „otovorene“.

Aerodrom Ponikve zgrada 2

U prethodnih nekoliko nedelja bili smo svedoci radova na izgradnji pristanišne zgrade na ovom aerodromu. Vrlo brzo nakon potvrde da će Aerodrom “Nikola Tesla” donirati 50 miliona dinara, krenuli su radovi adaptacije jednog od kaponira u zgradu za putnike koja je možda već ponela titulu estetski najzadovoljavajuće u zemlji.

Predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu je tokom jučerašnje predizborne konvencije u Užicu rekao da namerno nije želeo da u kampanji zvanično „otvori“ obližnji aerdrom i tom prilikom obećao:

Aerodrom Ponikve zgrada 3“Aerodrom Ponikve ćemo krajem avgusta da otvorimo za saobraćaj i tu će nam biti potrebna podrška svih ljudi koji imaju dobre veze u inostranstvu”, rekao je Vučić.

“Možemo mi to da izdržimo i preko aerodroma „Nikola Tesla“, može i naša država, i pomoći će, ali tu će biti potrebna pomoć i Nenada Popovića i mnogih drugih da organizujemo turoperatere i iz Rusije da nam direktno sleću avioni na Ponikve.”

“Danas ovaj aerodrom može da primi ATR i A319, a moći će da primi i A320. Dakle, sve moderne avione moći će da prime Užice i Ponikve. I za Užice i za Zlatibor, i za Višegrad, i za Mokru Goru i to je jedna od stvari koja je drugačija u odnosu na ono što smo imali”, rekao je Aleksandar Vučić u Užicu.

Ostavite odgovor