Pocetna Društvo Državna sekretarka posetila “Duboko”

Državna sekretarka posetila “Duboko”

791
0
Podelite

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović posetila je u ponedeljak, 18. aprila sa svojim saradnicima JKP “Duboko” Užice.

„Užice i regionalni centar u Dubokom su dobri primeri sredina koje u saradnji sa resornim ministarstvom rešavaju pitanja i probleme koji se tiču unapređenja kvaliteta života i zdravlja ljudi i zaštite životne sredine“, istakla je Božović, tokom posete JKP “Duboko” Užice.

Naglasila je da je za “Duboko” u ovoj godini veoma bitan projekat proširenja i stabilizacionih mera na telu deponije.

„Projekat je vredan 4,5 miliona evra. Vlada Srbije obezbedila je dva miliona evra, dok je vrednost donacije Švedske razvojne agencije SIDA 2,5 miliona evra. Realizacijom ovog projekta vek deponije će se produžiti za još 30 godina“, podvukla je Božović.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine je podsetila da je Vlada Srbije već pomogla izgradnju transfer stanice u Čačku, vrednu milion evra. Dodala je da je Vlada Srbije sa 200.000 evra pomogla i reciklažni centar u Bajinoj Bašti, a sa 500.000 evra i projekat u Arilju, koji su takođe u funkciji unapređenja rada regionalnog centra u Dubokom.

Pored Stane Božović, koju je sa dosadašnjim iskustvima u radu Centra za selekciju i tela deponije upoznao direktor Nedeljko Milosavljević, JKP “Duboko” Užice su posetili i gradonačelnik Užica Tihomir Petković, narodna poslanica Ivana Stojiljković i član Gradskog veća Užica zadužena za Zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Dunja Đenić.

Ostavite odgovor