Pocetna Sport Debi Dučića na brdu, Kotorčević briljirao

Debi Dučića na brdu, Kotorčević briljirao

831
0
Podelite

U organizaciji Automobilskog sportskog kluba „Sprint Racing“, a pod pokroviteljstvom grada Kruševca, na Čokotinom brdu, prethodnog vikenda održana je šesta međunarodna brdska auto trka. Takmičenje koje je okupilo nešto više do 40 takmičara iz Srbije ali i iz Švedske, Poljske i Crne Gore, bodovalo se za šampionat Srbije, Crne Gore ali i za Centralno-evropsku zonu.
Osim u predivnoj panorami, publika je mogla da uživa i u bravurama takmičara na stazi dugoj 3150m. Smenjivanje sunca i tmurnih oblaka pravilo je pometnju vozačima u odabiru pneumatika. Ipak, vikend je, na zadovoljstvo svih, protekao bez najavljene kiše.
Subota je bila predviđena za dva treninga. Time je vozačima pružena prilika da provere svoje automobile, upoznaju stazu i naprave dobru osnovu za nedeljnu trku. Najbolja vremena među gostima postigli su Gržegorž Duda iz Poljske i Tripo Ivović iz Crne Gore (1.26.136 i 1.28. 132), dok je među domaćima, zavidno vreme zabeležio Darko Božilović (1.32.613).
U klasi mali N, užičanin Luka Kotorčević (1.51.282) zauzima drugo mesto, odmah iza Zorana Milisavljevića (1.51.245). Minimalna razlika u vremenima definitivno ukazuje na borbu koja je vođena između ova dva vozača, inače rivalima i na kružnim stazama.
Pored Luke, Užice je na ovoj trci, ali u drugoj klasi, predstavljao i Aleksandar Dučić, kome je ovo ne samo debitantsko učešće na brdskim trkama, već i u novom automobilu – Renault Clio RS.
„Moje pojavljivanje na brdskoj trci u Kruševcu je imalo jedan jedini i najvažniji cilj, a to je u
poznavanje sa novim automobilom jače klase. Planiram da nastupim sa Clio-m na Serbia Rally-ju septembru, pa koristim svaku priliku da testiram ne samo auto, već i svoju kompatibilnost sa njim. Fantastičan je i izuzetno brz. Moj suvozač, Dejan Golić i ja ćemo se potruditi da se što bolje prilagodimo autu i da maksimalno iskoristimo sve njegove mogućnosti. Jednom prilikom, kolega Vladica Rabrenović je rekao da je još uvek „auto brži od njega“. Tada to nisam razumeo, ali sada shvatam. I ciljano idem na to da svoj automobil stignem“ , kroz smeh kaže Dučić.

27801596844_1a76884831_o

Organizatori su se potrudili da satnica i u nedelju, kada su održane dve trke, bude maksimalno ispoštovana. Kašnjenja nije bilo, a zadovoljstvo nisu krili ni vozači, ni publika.

Situacija se ni na trci nije znatno menjala, ali je nepobitna činjenica da su svi takmičari napravili bolja vremena u odnosu na treninge.
Maestralnu vožnju, Luka Kotorčević je pokazao na obe trke. Osim najboljeg vremena, on je častio publiku i vožnjom na tri točka na nekim deonicama. Njegova vožnja je propraćena gromoglasnim aplauzima, a uspesi koje postiže samo su dokaz da je pred njim blistava trkačka budućnost.
„Za nama je izuzetno napet vikend u Kruševcu, koji je pratila velika neizvesnost, kako zbog kiše, tako i zbog borbe koja se merila u desetinkama. Subotnji trening sam iskoristio da bih bolje upoznao novi trap, koji će tokom leta morati još da se doradi i utrenira. Držao sam dobar tempo, ali ipak, napravio sam za 0,04 sekunde lošije vreme od Milisavljevića, dok sam na trci uspeo da popravim vreme i zauzmem prvo mesto. Čokotino brdo za mene ima posebnu draž. Smatram ga domaćim terenom, jer sam baš ovde vozio prvu auto trku. Pobeda je zbog toga još slađa, a prevashodno sam zadovoljan što polusezonu završavam učvršćivanjem pozicije na vrhu tabele brdskog šampionata. U nastavku sezone nas čeka još trka, tako da još uvek ništa nije rešeno, ali bih svakako akcenat stavio na Serbia Rally, koji se vozi krajem septembra. To je najveće takmičenje u regionu, vozi se baš u mom kraju, pa ću se potruditi da dođem maksimalno spremam i da se borim za pobedu“, za Vesti kaže ovaj talentovani mladić.

IMG_2624
Aleksandar Dučić je u odnosu na treninge, znatno popravio svoje vreme, čak 5 sekundi, i time dospeo na drugo mesto u svojoj klasi, odmah iza klupskog kolege, gosta iz Švedske – Vladice Rabrenovića.
Takmičare očekuje pauza od mesec dana. Za to vreme, imaju izvanrednu priliku da svoje automobile dovedu u perfektno stanje za nastavak sezone, koji je zakazan za kraj avgusta, kada ćemo ih ponovo videti na kružnoj trci na Ušću.

 


Ostavite odgovor