Pocetna Društvo Od đaka generacije do studenta eletrotehnike

Od đaka generacije do studenta eletrotehnike

989
0
Podelite

Aleksandar Trifunović je u konkurenciji od 32 vukovca Užičke gimnazije ove godine izabran za đaka generacije. Na prijemnom ispitu za Elektrotehnički fakultet, opet je bio u konkurenciji od pet vukovaca, odnosno odličnih učenika koliko ih se prijavilo za jedno mesto i uspeo da upiše željeni fakultet.

Aleksandar TrifunovicKomentarišući to što je đak generacije rekao je: „Nije bilo teško izdvojiti se, jer ja sam voleo i da idem na takmičenja iz fizike i informatike, a onda se desi da budem đak generacije. Voleo bih da nastavim sa istraživačkim radom i da se nečim sličnim bavim i na Elektotehničkom fakultetu“.

Aleksandar je uporedio različite generacije: „Mi smo te promene prvi prihvatili, jer smo ovladali računarima, a na internetu smo bili prvi kolonizatori. Svet se i sada menja, pa bi naivno bilo očekivati da promene prestanu sa nama“.

Trifunović je poručio svojim vršnjacima da se grčevito ne opiru promenama, jer većinu čeka velika promena bilo da idemo na fakultet ili da radimo.

A.Trifunovic 1Bez obzira na sve nije lako stići do titule đaka generacije. Za nju se valja boriti, jer nije dovoljno imati samo petice, važni su postignuti rezultati na takmičenjima kao i druge pozitivne vrednosti koje krase najboljeg među najboljima.

Do đaka generacije se zato stiže sa velikom mukom, dosta truda i rada. Puno vremena treba da se to postigne i samo dobrom organizacijom stiže se do određenog cilja.

„Meni je neobično ako se neko precizno trudi da bude đak generacije, iako to jeste lepa nagrada i čast. Iskreno ja sam radio ono što me zanima, išao sam na takmičenja, jer sam želeo da znam više iz nekih predmeta. Na kraju ja sam dobio tu nagradu, a bilo je i drugih koji su takođe bili na takmičenjima, ali su imali malo manje nagrada od mene. Upisao sam Elektrotehnički fakultet u Beogradu koji sam i želeo“, zadovoljan je Aleksandar.

Projekat “Više od učenika-više od škole” sufinansiran je iz budžeta Grada Užica.

Ostavite odgovor