Pocetna Sport Uspešno završen trkački vikend u Brnu

Uspešno završen trkački vikend u Brnu

1125
0
Podelite

Pretposlednja runda u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu vožena je ovog vikenda na autodromu Brno u Češkoj. EKO Lein racing team Vesnić imao je samo jednog predstavnika, Rudolfa Pešovića, koji je opravdao očekivanja i nakon trke u Brnu ponovo je trećeplasirani u šampionatu centralne Evrope. To je učvrstilo nade svih u klubu da će za dve nedelje, nakon poslednjeg trkačkog vikenda koji se vozi u Poljskoj, moći zlatnim slovima da ispišu novu stranicu srpskog automobilizma.

img_1841

Rudi Pešović je obe trke započeo sa pozicije broj četiri, ali je mnogo bolji rezultat zabeležio u drugoj trci, voženoj u nedelju, u koju je ušao smelo i odvažno, što je, uz dosta neizvesnosti i uzbuđenja na kraju dalo željeni rezultat. I pored izletanja na opasnoj krivini, Pešović je imao sreću da nije bilo nikakvog oštećenja na automobilu, pa je trku završio kao drugoplasirani. To mu je donelo nove bodove koji su ga vratili na poziciju broj tri CEZ serije za ovogodišnju sezonu.

img_1781

-Zadovoljan sam čitavim vikendom a posebno nedeljnom trkom. Čak i pored izletanja, imao sam sreću da sam završio na tvrdoj podlozi pa sam mogao da se vratim u trku. Ponovo sam treći u CEZ-u i prvi u češkom ESET CUP-u. Do kraja šampionata ostaje nam vikend u Poljskoj na stazi Poznan. Nisam nikada vozio na toj stazi, pa je to i veći izazov za mene. Nadam se da ću u Poljskoj potvrditi sve ove rezultate koje sam ostvario u Češkoj- uz osmeh je za Infoeru rekao Pešović.

Lider tima Mikica Vesnić nije nastupao u Brnu jer je već ranije obezbedio prvo mesto u generalnom plasmanu i šampionsku titulu. Posle trkačkog vikenda u Brnu, Mikica Vesnić može da se pohvali da je prvi takmičar sa prostora ex-YU koji se tri puta okitio titulom šampiona centralne Evrope na kružnim stazama i to u sezonama 2013, 2015 i 2016.  U Češku je otišao kao podrška Rudiju Pešoviću:

-Prvenstveno sam došao da pomognem Rudiju i da napravimo nešto dobro za tim. Sada smo okupirali sve tri pozicije šampionata centralne Evrope. Pored mog prvog mesta, Mladen Lalušić je drugi a Rudi treći. Bilo bi lepo da tako ostane i posle Poljske, i da možemo da se pohvalimo da smo ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma.-

img_9244
Rezultat prve trke CEZ D4-2000
1. Csaba Toth HUN Seat Leon
2. Zoran Kastratović SRB Renault Clio
3. Petr Krejci CZE Lotus Exige
4. Rudolf Pešović SRB BMW 320si S2000

 

img_1547
Rezultat druge trke CEZ D4-2000
1. Csaba Toth HUN Seat Leon
2. Rudolf Pesovic SRB BMW 320si S2000
3. Petr Krejči CZE Lotus Exige

Generalni plasman CEZ-a nakon trke u Brnu (nezvanično)

img_14461. Milovan Vesnić SRB 168.5pts
2. Mladen Lalušić SRB 126.5pts
3. Rudolf Pesovic SRB 92pts
4. Petr Krejči CZE 84.5pts
5. Jakub Wszomirsky POL 73pts
 


Ostavite odgovor