Pocetna Ekonomija Do kraja godine FAP će proizvesti pet kamiona

Do kraja godine FAP će proizvesti pet kamiona

979
0
Podelite

U Fabrici automobila FAP iz Priboja danas su saopšteni detalji ugovora o proizvodnji 30 specijalnih kamiona za Ujedinjene Arapske Emirate, vrednih 2.322.000 evra iz kategorije namenske proizvodnje. Kako je saopšteno novinarima u pribojskom FAP-u, do kraja godine biće proizvedeno pet ovakvih kamiona tipa FAP 1318, sa motorima jačine 130 KS i nosivosti 18 tona, na kojima će se izvršiti posebna nadogradnja.

Na poslovima proizvodnje kamiona, koji bi trebalo da budu gotovi u narednih godinu dana, biće  angažovano ukupno 150 radnika. Zato je  pored trenutno  zaposlenih oko 50 radnika, pozvano je još 100 radnika, onih koji su se pisali za socijalni program, a sa njima će FAP potpisati ugovor o privremenim poslovima. Postoji mogućnost da se u pojedinim fazama proizvodnje angažuje dodatnih 50 radnika. Inače, kupac će avansno plaćati i tako finansirati proizvodnju ovih kamiona u FAP-u.

Od maja ove godine u pribojskom FAP-u je uveden „Unapred pripremljen plan reorganizacije“, a pre nekoliko dana je u Privrednom sudu u Užicu na dnevnom redi bio FAP iz Priboja, ali odluka o stečaju u ovoj najvećoj fabrici kamiona na Balkanu odložena je do 17. oktobra, pošto još nije dostavljen zaključak Vlade Srbije o konverziji potraživanja državnih firmi u državni kapital u ovom preduzeću.

Ostavite odgovor