Pocetna Politika LDP: Samovolja vladajuće većine u užičkoj Skupštini

LDP: Samovolja vladajuće većine u užičkoj Skupštini

973
0
Podelite

Velika doza samovolje vladajuće većine u Gradskoj Skupštini preti da ozbiljno naruši demokratski rad, kao i demokratsku atmosferu koja je godinama stvarana u Gradskoj skupštini Užica. Odbornici vladajuće većine ne žele da uvaže ni jedan predlog bilo koje opozicione partije za proširenjem dnevnog reda aktuelnim Gradskim temama. Odbornici većine se ponašaju kao najobičnija glasačka mašinerija u Skupštini. Bez obzira na argumentaciju, obrazloženja i zalaganja opozicioonih odbornika, većina njih uopšte ne učestvuju u raspravi, već samo u glasanju, i to tako što odbacuje sve predloge koji dolaze od strane opozicije.

Umesto da se trudi da rasprava u Skupštini bude što demokratskija, predsednik Skupštine dodatno narušava atmosferu u parlamentu, često krajnje rigidnim tumačenjima poslovnika o radu i uskradivanju prava na repliku pojedinim predstavnicima opozicije.

LDP Užice kao uvek korektan učesnik u radu parlamenta je pokušao da skrene pažnju predsedniku Skupštine na njegovu odgovornost za atmosferu i osećaj nejednakosti svih odbornika. Dobili smo bili i obećanje da će se ponašanje predsedavajućeg promeniti, ali na sednici održanoj 30.11.2016. se ponovo dogodilo da se odbija rasprava o predlozima opozicije, ali i uskradivanje prava na reč odborniku DS-a, što je rezultiralo napuštanjem sednice od strane te odborničke grupe.

LDP Užice ukazuje da je za to odgovorna vladajuda većina predvođena predsednikom Skupštine gospodinom Mitrovićem. Ukazujemo da je poslednji trenutak da se vrati demokratija u Gradski parlament, jer dalje produbljivanje krize naneće štetu svima, a i građanima.

Nemoguće je svoju nesposobnost i površnost u radu, sakriti uskraćivanjem rasprave i demokratskih prava opoziciji u Skupštini. Ako ne žele da se u Skupštini čuje glas i onih građana koje su poverenje pružili partijama i koalicijama koje su sada u opoziciji, neka to i kažu i mi ćemo ih ostaviti da bez ikakve rasprave usvajaju sve što im izvršna vlast predlaže. Okrenućemo se drugim vidovima demokratskog delovanja.

Užice i Užičani zaslužuju bolju vlast i bolji parlament.

Ostavite odgovor