Pocetna Odbojka Libero Jedinstva buduća mama

Libero Jedinstva buduća mama

1414
0
Podelite

Kada su prošle sezone odbojkašice Jedinstva izborile opstanak u elitnom rangu takmičenja, ljubitelji odbojke u gradu na obali Đetinje su pomislili da je mukama došao kraj i da dolaze bolji dani za njihove ljubimice. U Jedinstvu su se desile određene promene, izmenjena je skoro čitava startna postava, a neke devojke su se oporavljale od povrede i sve to je uticalo na loš bilans ovogodišnjem dela prvenstva. Odigrano je osam utakmica i zabeležena samo jedna pobeda protiv Zrenjanina (3:1).

ok-jedinstvo-dragoljub-janicTrener Daragoljub Janić ističe da je potrebno vreme da se ekipa uigra:

“U odnosu na prošlu sezonu izmenjena skoro kompletna prva postava. Devojke koje su došle u Jedinstvo kao pojačanje sigruno jesu kvalitetne, ali je potrebno određeno vreme da se uigraju. Imali smo od početka problema sa povređenim devojkama koje nisu prošle kompletan trenažni proces”.

“Iako nismo očekivali sada nas je zadesio jedan dodatni problem. Naš libero Milica Todorović planira porodicu, postaće majka, tako da s jedne strane to je lepo čuti i za čestitanje je, ali meni kao treneru predstavlja problem. Teško je u sred sezone nadomesti jednog takvog iskusnog libera, tako da uz ove nevolje koje imamo ok-jedinstvo-milica-todorovic-2do sada moramo rešavati novonastalu situaciju. Probaćemo već u subotu protiv Jedinstva iz Stare Pazove sa našom junorkom Dejanović da nadomestimo odsustvo prvog libera pa da vidimo kako će sve izgledati. Možda to i nije loš momenat jer naš imenjak iz Stare Pazove je na ovoj utakmici apsolutni favorit a imaju i prednost domaćeg terena. Koliko će ova situacija sa liberom uticati na igru čitave ekipe, verujte da u ovom mometnu ne mogu da kažem. Dejanovićka ima nesporno potencijal, ali je pitanje kada je ubacimo u “vartu” kako će se snaći”!

Na pitanje šta treba da se uradi do kraja prvenstva kako bi Jedinstvo izborilo opstanak u ligi, trener Janić kaže:

„Pored ove utakmice u Staroj Pazovi, imaćemo još jednu utakmicu do kraja godine. To će biti prvo kolo drugog dela prvenstva protiv Tenta koju igramo 18. decembra, a već narednog dana planiramo odlazak na desetodnevne pripreme u Ivanjicu. Pokušaćemo da firzičku pripremljenost podginemo na viši nivou i da onih narednih osam kola pokušamo da damo svoj maksimu. Posebno će biti teško to prvo kolo 14-15 januara protiv Zrenjanina, i ta utakmica će nam biti od presudne važnosti za dalji tok prvenstva. Moramo pokušati da najmenje dve od tri utakmice dobijemo, i to bi po nekoj mojoj računi bilo dovoljno da opstanemo u ligi. Dakle potrebne su nam pobede protiv Zrenjanina, Futoga i Spartaka iz Subotice. Videćemo od tih planova šta će se ostvariti“.

Ostavite odgovor