Pocetna Ekonomija Saradnja bez granica

Saradnja bez granica

619
0
Podelite

Države regiona imaju šansu za ekonomski razvoj, ukoliko nastupaju zajedno na trećim tržištima, a za to je potrebno više međusobnog usklađivanja, a manje barijera, izjavio je pomoćnik ministra inostranih poslova BIH Dragiša Delić na prvoj Međunarodnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu na Zlatiboru.

Delić je istakao da se privrednici moraju povezivati kroz zajedničke interese i da granice treba da budu kartografske, a ne stvarne.

preduzetnici-zlatibor“Ekonomija na ovim prostorima mora da bude bez barijera”, rekao je on i ukazao da bi države regiona koje žele postanu članice EU mogle zajedno da povlače sredstva iz različitih evropskih fondova.

Navodeći da 60 odsto radno sposobnog stanovništva u svetu čine mali preduzetnici čije firme kasnije prerastaju u ozbiljne kompanije, Delić je rekao da bi njima trebalo pomoći kroz različite kreditne linije da niskim kamatnim stopama.

Ministar razvoja i preduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić rekao je novinarima da želi da uspostavi što bolju saradnju sa privrednicima u Srbiji, Crnoj Gori i šire.

Prema njegovim rečima, u Tuzlanskom kantonu ima 3.579 malih i srednjih preduzeća.

Ostavite odgovor