Pocetna Košarka Sloboda protiv Kolubare ima imperative pobede

Sloboda protiv Kolubare ima imperative pobede

812
0
Podelite

Lep skor od četiri uzastopne pobede košarkaši Slobode pokvarili su sa dva vezana poraza. Jedan kod kuće protiv Vojvodine, i prošlonedeljni poraz na gostovanju u Aleksincu. Najvažnije je da su iz ovoga izvukli pouke smatra pomoćni trener Vladimir Marić:

kk-sloboda-maric-Iako smo dobro taktički pripremili obe utakmice, praktično ono što smo apostrofirali igračim da će se desiti, na terenu se i dogodilo. Protiv Vojvodine je odlučila njihova dobra odbrana ali i naša konfuzija u napadu. Bolan poraz jer smo očekivali pobedu kojom bismo bili prvi na tabeli. Opet utakmica u Aleksincu je neka priča za sebe. Dobro smo otvorili utakmicu pred punom halom, u susretu sa ekipom koja isto ima ambicije za vrh tabele. Međutim druga četvrtina i sam drugi deo utakmice bili su prava katastrofa. Nedostatak motiva odlučio je utakmicu.

Marić ističe značaj utakmice protiv Kolubare koja se igra u Velikom parku u subotu 10. decembra sa početkom u 19 časova:

-Ova utakmica je prilika da se iskupimo za prethodne poraze. Protiv Kolubare imamo imperative pobede. U ovoj utakmici jesmo apsolutni favoriti, međutim to ne mora da znači ništa ako u utakmicu uđemo kao u prethodnom kolu. Svi igrači su zdravi I spremni da nastupe u subotu, a ja bih iskoristio priliku i pozvao publiku da u što većem broju dođu u Veliki park, daju nam taj vetar u leđa i budu naš šesti igrač.

kk-sloboda-jovanovic-i-bjelicVuk Jovanović priznaje da su u prethodna dva kola sami „kumovali“ porazima:

-U utakmici sa Vojvodinom ušli smo sa dosta energije, možda čak i previše, i u toj želji „izgoreli“. Odigrali smo dosta neiskusno, počevši od sebe, i ja sam napravio par gluposti, povukao ekipu u kanal, i sve je krenulo naopako. Imamo za čim da žalimo, ali nema mesta tugovanju. Imamo priliku da se iskupimo jer dve naredne utakmice igramo pred svojom publikom. Moramo odigrati dobro, sa puno energije i trčanja. Kolubara ima nekoliko iskusnih igrača, ali ćemo mi to pokušati da pretvorimo u našu prednost. Neka na terenu dođe do izražaja naša mladost, lepršavost i borbenost.

Rođeni Novovarošanin Dejan Bjelić, od pre dva kola se iz Gruzije priključio Slobodi. Iako nije još dovoljno sagledao narednog rivala bez dvoumljenja ističe da u ovom susretu očekuje samo pobedu:

-Sve drugo bi bilo pravo iznenađenje. Moramo dati svoj maksimum, ispoštovati dogovor iz svlačionice i sigurno ćemo na kraju izaći kao pobednici. Znam da Užičani vole odbojku, i ovo je dobra prilika da dođu i da nas podrži. Odužićemo im se na pravi način.

Ostavite odgovor