Pocetna GKC Mini turneja Interakcije

Mini turneja Interakcije

1159
0
Podelite

„Interakcija“ sa projekcijom ovogodišnjih filmova na mini turneji u Čačku, Užicu i Sevojnu.

Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege, koji već 11 godina organizuje Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ i ove godine tokom avgusta, okupio je mlade studente filmskih akademija iz celog sveta. U tri grada zapadne Srbije (Užice, Čačak, Ivanjica) snimljena su tri kratkometražna dokumentarna filma na temu „Priče iz muzeja“.

​Projekcije filmova Ruševine (r. Pavel Ružjak), Koreni (r. Ana Korž) i Zvuk lampaša (r. Antonija Milčeva) biće u naredna tri dana organizovane u Čačku, Užicu i Sevojnu.

ineterakcija-ivanjica U Čačku, u sredu 14. decembra 2016. u 20 časova, u sali Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, u organizaciji partnerske organizacije Kino Kult-a Čačak, projekcija filmova sa kampa „Interakcija“ se orgnaizuje i u znak zahvalnosti Gradu Čačku i ostalim partnerima na dugogodišnjoj podršci u organizaciji kampa, ali i kao zvaničan deo programa decembarskih svečanosti kojima se obeležava Dan Grada Čačka.

U Užicu, u četvrtak  15. decembra 2016. u 20 časova, u Gradskom kulturnom centru Užice, u ime zahvalnosti Gradu Užicu, GKC-u Užice, Domu „Petar Radovanović“, Controlpoint-u i ostalim partnerima i medijiskim pokroviteljima na višegodišnjoj podršci prilikom realizacije „Interakcije“.

U Sevojnu, u petak 16. decembra 2016. u 19 časova, u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“, u organizaciji Udruženja MiniMas i Poratala Pasaž.

interakcija-ccak-2016U Užicu i u Sevojnu, pored projekcije filmova biće priređena i izložba starih radio aparata (lampaša) čiji je kolekcionar Dragan Jovičić, čuvar Narodnog muzeja Užice, koji je glavni junak filma snimljenog u Užicu tokom ovogodišnje „Interakcije“, pod nazivom „Zvuk lampaša“.

interakcija-uziceProgram filmova:

 • ​Ruševine –  film snimljen u Čačku
  režija: Pavel Ružjak, Češka
  Priča o zaboravljenim termama, načinu ophođenja staovništva, onih koji odlučuju i celog društva prema sopstvenom istorijskom nasleđu. Film postavlja mnoga pitanja…
 • ​Koreni – film snimljen u Ivanjici
  režija: Ana Korž, Ukrajina
  Tri priče, tri pojedinca, tri zanata, koji stvaraju život „rukama“. Ruke kao motiv nade su, upravo, ono što ih povezuje, kao i okruženje u kojem deluju.
 • ​Zvuk lampaša – film snimljen u Užicu
  režija: Antonia Milčeva, Bugarska
  Dragan Jovičić, domar i čuvar Narodnog muzeja u Užicu, u slobodno vreme, više od 20 godina, sakuplja i popravlja stare radio aparate. Njegov hobi je postao prava strast. Film je priča o posvećenosti i ljubavi.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Projekat Međunarodni studentski filmski kamp “Interakcija” podržava Ministarstvo kulture i informisanja RS.

 

Ostavite odgovor