Pocetna Čajetina Auto-putem do Sarajeva kroz Užice

Auto-putem do Sarajeva kroz Užice

2162
0
Podelite

Srbija je zainteresovana da zajedno sa BiH realizuje projekat gradnje brzog puta Beograd – Sarajevo, izjavila je u Sarajevu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, dodajući da je sa Savetom ministara BiH dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će aktivirati taj projekat.

Mihajlović je rekla da je Srbija zainteresovana, pre svega, za gradnju deonice od Požege do Višegrada.

Brzi put od Požege do Višegrada bi bio dug oko 100 km, od čega bi 60 km bilo na teritoriji Srbije, a 40 km na teritoriji BiH.

zorana-mihajlovicSastanku u Savetu ministara BiH su prisustvovali i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Mirko Šarović.

Govoreći o ruti kroz Srbiju, ona je istakla da je u Srbiji završena gradnja autoputa od Ljiga do Preljine, a da će do kraja 2017. biti gotov ceo potez od Obrenovca do Preljine, kao i da je u planu gradnja deonice Preljina – Požega.

“Mi ćemo završiti autoput do Požege i zainteresovani smo za deonicu od Požege do Višegrada, koja bi bila deo puta od Beograda do Sarajeva. Sa bosanske strane će se tek razgovarati kojom trasom će ići ta brza saobraćajnica kroz BiH”, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je ideja o gradnji puta Beograd – Sarajevo aktuelna već više od 10 godina i da je sada pravo vreme za realizaciju.

Ostavite odgovor